Un pictor talentat a pictat pe pânză
O rumenă coroniță cu brânză
Apoi s-a pomenit cu niște ageamii
Care voiau să taie pânza în felii.
INGREDIENTE pentru blat
- 250 gr faina
- 1/2 pliculet de drojdie uscata
- 1 praf sare
- apa calduta (aproximativ 120 ml)
- 1 lingura ulei de masline
- ½ lingurita usturoi granulat (optional)
pentru umplutura
pentru uns pe deasupra
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura lapte
- seminte de susan
PLAN DE LUCRU coronita cu branza
- amestecam faina cu drojdia, usturoiul granulat si un praf de sare. Adaugam uleiul de masline si amestecam putin. Apoi turnam turnam treptat apa si o incorporam pana obtinem un aluat pe care il lasam la dospit (intr-un mediu cald) aproximativ 30 de minute.
- Pentru umplutura amestecam cele doua feluri de branza impreuna cu oul si busuiocul uscat.
- intindem aluatul intr-o tava diametru 32 cm si distribuim pe margine (in forma de cerc) umplutura de branza. Partea de aluat neacoperita cu branza (din centrul tavii) va fi taiata cu cutitul in 8 parti egale (ca niste felii de pizza). Rulam fiecare tringhi de aluat peste compozitia de branza si inchidem la capat. Ungem cu galbenus de ou diluat cu 1 lingura de lapte, apoi presaram seminte de susan.
- lasam aproximativ 20- 25 minute in cuptorul incins la 180 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra.
- Savurati coronita cu branza!