Perfect pentru o masă în familie
Sau de luat la pachet pentru serviciu
Blatul pufos face mini-calzone-le să fie
Indiferent de gusturi, un deliciu.
INGREDIENTE
- 500 gr. faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita sare
- 2 linguri de ulei de masline
- apa minerala
pentru umplutura
- 250 jambon taiat cubulete
- 1 ardei gras rosu taiat cubulete
- 200 gr cascaval razuit
- 50 gr parmezan razuit
- 1 galbenus pentru uns deasupra
PLAN DE LUCRU
- frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina. Adaugam uleiul de masline, sarea si apa minerala. Framantam pana se formeza un aluat.
- Lasam la crescut la cald jumatate de ora
- luam cate o mana din aluatul crescut si intindem cu sucitorul. Umplem cu jambon, ardei, cascaval si parmezan
- ”Sigilam” mini-calzonele cu ajutorul unei furculite
Le asezam in tava de la cuptor acoperita cu foaie de copt . Le ungem pe deasupra cu galbenus de ou
- bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute pana se rumenesc frumos deasupra.
- le servim calde sau reci
- pofta buna!
maria udrea
februarie 22, 2015 @ 14:34
Ce frumusele si apetisante sunt! O idee minunata ai avut!
maria udrea
februarie 23, 2015 @ 07:56
Cat de bune si frumoase sunt!