MINI-CALZONE

Perfect pentru o masă în familie
Sau de luat la pachet pentru serviciu
Blatul pufos face mini-calzone-le să fie
Indiferent de gusturi, un deliciu.

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • apa minerala

pentru umplutura

  • 250 jambon taiat cubulete
  • 1 ardei gras rosu taiat cubulete
  • 200 gr cascaval razuit
  • 50 gr parmezan razuit
  • 1 galbenus pentru uns deasupra

mini- calzone poza 1

PLAN DE LUCRU

  1. frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina. Adaugam uleiul de masline, sarea si apa minerala. Framantam pana se formeza un aluat.
  2. Lasam la crescut la cald jumatate de ora mini- calzone poza 2
  3. luam cate o mana din aluatul crescut si intindem cu sucitorul. Umplem cu jambon, ardei, cascaval si parmezan mini- calzone poza 3
  4. ”Sigilam” mini-calzonele cu ajutorul unei furculite mini- calzone poza 4Le asezam in tava de la cuptor acoperita cu foaie de copt . Le ungem pe deasupra cu galbenus de ou mini- calzone poza 5
  5. bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute pana se rumenesc frumos deasupra.mini- calzone poza 6
  6. le servim calde sau recimini- calzone poza 7
  7. pofta buna!

 


3 Comments
maria udrea

februarie 22, 2015 @ 14:34

Reply

Ce frumusele si apetisante sunt! O idee minunata ai avut!

maria udrea

februarie 23, 2015 @ 07:56

Reply

Cat de bune si frumoase sunt!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020