Un ton comod din străinătate
Nu avea chef să mai înoate
Și la plimbare a plecat
Într-o bărcuță din aluat.
INGREDIENTE pentru aluat
- 220 gr faina
- 1/2 pliculet de drojdie uscata
- ½ lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri ulei de masline
- apa calduta (aproximativ 130 ml)
pentru topping
- 1 conserva ton in suc propriu (am folosit de la Eva)
- 1 rosie
- 2 linguri porumb dulce
- 1 ceapa rosie
PLAN DE LUCRU ton in barcute din aluat de casa
- Pentru aluatul de barcuta, amestecam drojdia in apa calduta in care am dizolvat in prealabil zaharul. Facem astfel maiaua.
- Lasam la dospit aproximativ 10 minute. Adaugam maiaua peste faina si framantam pana obtinem un aluat elastic nelipicios. (poza 2) Lasam in mediu cald aproximativ 30 minute, pana cand isi tripleaza volumul.
- Cat timp asteptam sa creasca aluatul, decojim rosia, scoatem semintele si le punem deoparte. Folosim doar pulpa, pe care o tocam cubulete. Curatam ceapa, o tocam marunt.
- deschidem conserva de porumb dulce si scurgem lichidul.
- luam parti din aluat si le intindem mai intai in forma de dreptunghi. Din dreptunghiuri se fabrica apoi barcutele. Noua ne-au iesit cum vedeti in imagine. Voi poate aveti alta `viziune artistica`.
- presaram in interiorul barcutei cubuletele de rosii, ceapa, porumbul si tonul maruntit.
- ungem marginea cu galbenus de ou
- lasam aproximativ 15 minute in cuptorul incins la 180 de grade (pana se rumenesc)
- Pofta buna la ton in barcuta din aluat de casa!