Peste tot în lume – nu-i așa? –
Se mănâncă dovlecei.
Uneori, pe blat de pizza
De la Carpați până-n Pirinei.
INGREDINTE pentru blat
- 350 gr faina
- 2/3 pliculet de drojdie uscata
- 1 praf sare
- apa calduta (aproximativ 150 ml)
- 25 ml ulei de masline
- ½ lingurita busuioc uscat
pentru topping
- 1 dovlecel taiat rondele subtiri
- 200 gr cascaval sarat
- 1 rosie taiata rondele subtiri
- cateva frunze de busuioc
PLAN DE LUCRU pizza cu dovlecei
- amestecam faina cu drojdia, busuiocul uscat si un praf de sare. Turnam uleiul de masline si amestecam putin. Apoi turnam turnam treptat apa pana obtinem un aluat pe care il lasam la dospit (intr-un mediu cald) aproximativ 30 de minute
- intindem aluatul intr-o tava de cuptor si presaram uniform rosiile si busuiocul verde
- acoperim cu un strat de dovlecei
- presaram cascavalul razuit
- lasam aproximativ 12 minute in cuptorul incins la 200 de grade
- Pizza cu dovlecei este gata. Pofta buna!
Dovlecelul este o sursa excelenta de potasiu si mangan si poate oferi un aport important de vitamine B1, B6 si C. De asemenea, mai contine importante substante nutritive precum fosfor, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A si K. Asa cum scrie sanatate.bzi.ro, consumul de dovlecei mentine sanatatea ochilor, scade tensiunea si previne bolile de inima, ajuta in tratamentul gastritei si ulcerelor, previne cancerul de colon si cel pulmonar, reduce procesele inflamatoare din organism, imbunatateste memoria.
coco
iulie 28, 2015 @ 22:22
interesant, chiar nu am mancat cu dovlecei!
Sidy
iulie 29, 2015 @ 06:32
Vai cat de bine arata…..!
O idee geniala pe care sigur o voi incerca !
Minunat si foarte gustos …