Inca un desert mega simplu de preparat care include laptele condensat.O alta varianta a ciocolatei de casa. O putem numi un dulce de 11 de la rece.
Ce iti trebuie (poza1):
– 1 cutie lapte condesat (397 gr DeLatte)
– 250 gr unt
– 380 gr lapte praf indulcit
– stafide, visine (am folosit visine congelate si scurse bine )
– 250 ml frisca lichida
– 50 gr cacao
Plan de lucru:
-Topim untul, apoi adaugam laptele condesat. Lasam pe foc mic pana se dizolva (poza 2). Luam de pe foc si adaugam frisca lichida (poza 3). Presaram si cacao, amestecam cu ajutorul unui tel (poza 4). Adaugam laptele praf si omogenizam tot cu ajutorul telulului (poza 5). Adaugam visinele, stafidele, esenta de rom si amestecam (poza 6). Obtinem o pasta cremoasa. (poza 7)
-Am turnat compozitia intr-un vas (dimensiuni 30×20 cm), acoperit cu folie (pentru a desprinde mai usor ciocolata) (poza 8 ). Lasam la racit minim 8-10 ore, apoi servim.
Este absolut delicioooasa.Te lingi pe degete.
– Pofta mare! (pozele 10 si 11)
Timp de preparare: 20 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 30 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Miha
mai 12, 2012 @ 09:14
Super idee!
Micul
mai 12, 2012 @ 14:05
De asta nu fac eu ciocolata sau bomboane brigadeiro, sunt asa de bune ca le-as manca toate singura.Cu lapte condensat cred ca as manca si portia care inca nu ar fi gata.
Sa ai o zi faina in continuare.
alinutzika
mai 12, 2012 @ 20:54
mama, ce bunatati!
jeni
mai 13, 2012 @ 00:56
arata super
Cristina
mai 13, 2012 @ 06:47
Chiar arata bine, o sa incerc si eu cu lapte condensat.
janet
mai 13, 2012 @ 13:30
Minunat arata!Cu lapte condensat…nu am facut,dar nu este timpul pierdut!O seara minunata!
Mare Maria
mai 13, 2012 @ 15:55
O idee super!!!!! Minunata ciocolata :X!!!
DiaMar bucataria galbena
mai 14, 2012 @ 08:02
Grozava ciocolata aceasta.
O zi buna!
Simona
mai 14, 2012 @ 10:16
Ce-mi faci si tu cu bunatatile astea… Sper arata si aceasta ciocolatica… de cand imi tot propun sa fac si eu..
fantezie in bucatarie
mai 14, 2012 @ 14:12
yamiii,yamiii!!imi place!!
AliceKitchenette
mai 14, 2012 @ 17:30
arata super super delicios si intradevar chiar un dulce de 11 ;))
maria mihalache
mai 14, 2012 @ 19:57
wow…….bunaciune!
pansy
mai 14, 2012 @ 23:18
buna trebuie sa fie,dar nu vad rostl laptelui praf daca folosesti lapte condensat.cred ca trebuie alta solutie .poate folosirea ciocolatei nu a prafului de cacao ? nu stiu,am sa incerc si eu.te pup!faina idee!
PARADIS
mai 15, 2012 @ 01:56
Wow fudge chocolate!Foarte buna!La noi se papa calda ca nu mai are timp de racire:).Arata tare bine!..yammy
Lavinia
mai 15, 2012 @ 08:53
Cine poate rezista acestui desert? NIMENI!!!!!!! Arata foarte bine!
Maya
mai 15, 2012 @ 12:18
Din nou, delicios si ciocolatos!
Claudia Mic
mai 17, 2012 @ 22:39
Dupa ce pregatesti o asemenea bunatate cel mai greu e sa astepti sa treaca cele 8 ore de stat la frigider. Off…cel mai greu lucru cu putinta!
Dana
mai 18, 2012 @ 13:09
Ce mult imi place ciocolata de casa, dar eu n-am fost in stare sa fac … mi-a iesit de fapt o crema de ciocolata :)) Poate mai incerc 🙂
Irina
mai 18, 2012 @ 16:51
Nu am mancat niciodata ciocolata cu lapte condensat dar trebuie sa ma supar intr-o zi si sa fac! Arata minunat! Cum e gustul comparativ cu ciocolata clasica? Banuiesc… mai bun…
hapleablog
mai 18, 2012 @ 17:36
Iti recomand aceasta reteta de ciocolata.Este absolut delicioasa si foarte simplu de preparat.
Sebi
mai 18, 2012 @ 22:16
Arata chiar foarte delicios, multumesc pentru reteta, mi-ar place mult daca as vedea cum se face ciocolata pas cu pas.
Adina
iunie 3, 2012 @ 09:00
Dintre toate retetele, de ciocolata de casa, pe care le-am vazut, asta arata cel mai grozav !
Bravo !
Salvata !:)
Anca
iunie 28, 2012 @ 17:50
Cand spui “lasam la racit” te referi la frigider sau la temperatura camerei?
hapleablog
iunie 28, 2012 @ 18:00
la frigider
Anca
iunie 29, 2012 @ 09:54
Ai cumva idee de ce nu s-a intarit indeajuns? e mai moale decat cea din pozele tale. Care e secretul?:)
hapleablog
iunie 29, 2012 @ 19:03
Chiar nu inteleg de ce a iesit mai moale….Nu este niciun secret.Dar cat timp ai lasat la racit la frigider?
Anca
iunie 30, 2012 @ 10:45
vreo 10 ore 🙁
Claudia
august 11, 2015 @ 22:52
mi se pare cam mult unt
Laura Nechita
august 12, 2015 @ 15:01
Big yuuuum!