CIOCOLATA DE CASA CU LAPTE CONDENSAT (2)

Inca un desert mega simplu de preparat care include laptele condensat.O alta varianta a ciocolatei de casa. O putem numi un dulce de 11 de la rece.

Ce iti trebuie  (poza1):
– 1 cutie lapte condesat (397 gr DeLatte)
– 250 gr unt
– 380 gr lapte praf indulcit
– stafide, visine (am folosit visine congelate si scurse bine )
– 250 ml frisca lichida
– 50 gr cacao

Plan de lucru:
-Topim untul, apoi adaugam laptele condesat. Lasam pe foc mic pana se dizolva (poza 2). Luam de pe foc si adaugam frisca lichida (poza 3). Presaram si cacao, amestecam cu ajutorul unui tel (poza 4). Adaugam laptele praf si omogenizam tot cu ajutorul telulului (poza 5). Adaugam visinele, stafidele, esenta de rom si amestecam (poza 6). Obtinem o pasta cremoasa. (poza 7)
-Am turnat compozitia intr-un vas (dimensiuni 30×20 cm), acoperit cu folie (pentru a desprinde mai usor ciocolata) (poza 8 ). Lasam la racit minim 8-10 ore, apoi servim.
Este absolut delicioooasa.Te lingi pe degete.
– Pofta mare! (pozele 10 si 11)

Timp de preparare: 20 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 30 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


31 Comments
Miha

mai 12, 2012 @ 09:14

Reply

Super idee!

Micul

mai 12, 2012 @ 14:05

Reply

De asta nu fac eu ciocolata sau bomboane brigadeiro, sunt asa de bune ca le-as manca toate singura.Cu lapte condensat cred ca as manca si portia care inca nu ar fi gata.
Sa ai o zi faina in continuare.

alinutzika

mai 12, 2012 @ 20:54

Reply

mama, ce bunatati!

jeni

mai 13, 2012 @ 00:56

Reply

arata super

Cristina

mai 13, 2012 @ 06:47

Reply

Chiar arata bine, o sa incerc si eu cu lapte condensat.

janet

mai 13, 2012 @ 13:30

Reply

Minunat arata!Cu lapte condensat…nu am facut,dar nu este timpul pierdut!O seara minunata!

Mare Maria

mai 13, 2012 @ 15:55

Reply

O idee super!!!!! Minunata ciocolata :X!!!

DiaMar bucataria galbena

mai 14, 2012 @ 08:02

Reply

Grozava ciocolata aceasta.
O zi buna!

Simona

mai 14, 2012 @ 10:16

Reply

Ce-mi faci si tu cu bunatatile astea… Sper arata si aceasta ciocolatica… de cand imi tot propun sa fac si eu..

fantezie in bucatarie

mai 14, 2012 @ 14:12

Reply

yamiii,yamiii!!imi place!!

AliceKitchenette

mai 14, 2012 @ 17:30

Reply

arata super super delicios si intradevar chiar un dulce de 11 ;))

maria mihalache

mai 14, 2012 @ 19:57

Reply

wow…….bunaciune!

pansy

mai 14, 2012 @ 23:18

Reply

buna trebuie sa fie,dar nu vad rostl laptelui praf daca folosesti lapte condensat.cred ca trebuie alta solutie .poate folosirea ciocolatei nu a prafului de cacao ? nu stiu,am sa incerc si eu.te pup!faina idee!

PARADIS

mai 15, 2012 @ 01:56

Reply

Wow fudge chocolate!Foarte buna!La noi se papa calda ca nu mai are timp de racire:).Arata tare bine!..yammy

Lavinia

mai 15, 2012 @ 08:53

Reply

Cine poate rezista acestui desert? NIMENI!!!!!!! Arata foarte bine!

Maya

mai 15, 2012 @ 12:18

Reply

Din nou, delicios si ciocolatos!

Claudia Mic

mai 17, 2012 @ 22:39

Reply

Dupa ce pregatesti o asemenea bunatate cel mai greu e sa astepti sa treaca cele 8 ore de stat la frigider. Off…cel mai greu lucru cu putinta!

Dana

mai 18, 2012 @ 13:09

Reply

Ce mult imi place ciocolata de casa, dar eu n-am fost in stare sa fac … mi-a iesit de fapt o crema de ciocolata :)) Poate mai incerc 🙂

Irina

mai 18, 2012 @ 16:51

Reply

Nu am mancat niciodata ciocolata cu lapte condensat dar trebuie sa ma supar intr-o zi si sa fac! Arata minunat! Cum e gustul comparativ cu ciocolata clasica? Banuiesc… mai bun…

hapleablog

mai 18, 2012 @ 17:36

Reply

Iti recomand aceasta reteta de ciocolata.Este absolut delicioasa si foarte simplu de preparat.

Sebi

mai 18, 2012 @ 22:16

Reply

Arata chiar foarte delicios, multumesc pentru reteta, mi-ar place mult daca as vedea cum se face ciocolata pas cu pas.

Adina

iunie 3, 2012 @ 09:00

Reply

Dintre toate retetele, de ciocolata de casa, pe care le-am vazut, asta arata cel mai grozav !
Bravo !
Salvata !:)

Anca

iunie 28, 2012 @ 17:50

Reply

Cand spui “lasam la racit” te referi la frigider sau la temperatura camerei?

hapleablog

iunie 28, 2012 @ 18:00

Reply

la frigider

Anca

iunie 29, 2012 @ 09:54

Reply

Ai cumva idee de ce nu s-a intarit indeajuns? e mai moale decat cea din pozele tale. Care e secretul?:)

hapleablog

iunie 29, 2012 @ 19:03

Reply

Chiar nu inteleg de ce a iesit mai moale….Nu este niciun secret.Dar cat timp ai lasat la racit la frigider?

Anca

iunie 30, 2012 @ 10:45

Reply

vreo 10 ore 🙁

Claudia

august 11, 2015 @ 22:52

Reply

mi se pare cam mult unt

Laura Nechita

august 12, 2015 @ 15:01

Reply

Big yuuuum!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020