PAO DE DEUS (PAINE DUMNEZEIASCA)

Fiecare bucățică e o binecuvântare
Prieteni, denumirea nu-i exagerare!
La Lisabona a fost Haplea să găsească
Această pâine cu adevărat Dumnezeiască.

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 2 oua
  • 80 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 125 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • un praf de  sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de nuca de cocos

pao de deus poza 1

pentru uns deasupra

  • 1 ou
  • 100 de gr nuca de cocos
  • o lingura de zahar

pao de deus poza 7

PLAN DE LUCRU pao de deus

  1. intai facem maiaua: dizolvam drojdia proaspata in 3 linguri de lapte caldut, plus o lingurita de zahar. Lasam 15 minute, pana cand isi sporeste considerabil volumul
  2. Intr-un bol, frecam untul cu zaharul pana cand se formeaza o pasta.
  3. adaugam ouale pao de deus poza 2Cu ajutorul unui tel, omogenizam crema de unt, ouale, laptele ramas, coaja de lamaie si un praf de sarepao de deus poza 3
  4. adaugam faina si maiaua pao de deus poza 4Framantam bine pana obtinem un aluat pao de deus poza 5
  5. Am lasat la dospit 4 ore. pao de deus poza 6
  6. Am impartit aluatul in 6 mingiute egale si le-am asezat in tava de la cuptor acoperita cu foaie de copt.  Le-am uns pe deasupra cu galbenus de oupao de deus poza 8
  7. Am acoperit cu un strat generos format dintr-un amestec de albus de ou, zahar si nuca de cocos pao de deus poza 9
  8. Lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumenesc frumospao de deus poza 10
  9. Savurati pao de deus! pao de deus poza 11

Fiind înrudită cu bucătăria mediteraneană, gastronomia portugheză tradiţională este în mod notabil influenţată de marea varietate de condimente folosite la pregătirea specialităţilor tipice, un obicei care a devenit tradiţie încă din epoca colonială, când Prinţul Henry Navigatorul a ordonat navelor sale să aducă înapoi în ţară cât mai multe fructe şi legume exotice din Lumea Nouă. De fapt, dacă e să păstrăm în minte acest aspect, gastronomia portugheză este una dintre cele mai influente bucătării din Europa: foarte puţini ştiu că portughezii au fost cei care au adus şi au popularizat în Europa tomatele şi cartofii, şi chiar şi ceaiul, a scris lisbon-tourism.com.


3 Comments
TeoBucatar

iunie 8, 2015 @ 20:43

Reply

M-ai facut curioasa, o sa o incerc!

Gabriela

iunie 9, 2015 @ 19:56

Reply

Cred că sunt foarte aromate . Arată tare bine!

Troaca Corina

octombrie 29, 2015 @ 11:34

Reply

Arata delicious! o sa o incerc neaparat 🙂 !!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020