LAHMACHUN

lahmachun poza14

La paşa vine un arab.
„Arabule, tu eşti nebun? –
Spuse paşa – mă deranjezi
Când mănânc lahmachun?!”

Pt aluat:
– 450 gr faina
– 1 pliculet de drojdie uscata
– 1 praf sare
– 280 ml apa calduta
– 2 linguri ulei

Pt umplutura:
– 500 gr carne tocata vita
– 3 rosii decojite si tocate marunt
– 1 legatura patrunjel tocat marunt
– 2 cepe medii tocate marunt
– 1 ardei iute tocat marunt
– condimente ( sare, piper )
– ulei pt calit

Plan de lucru:
– facem mai intai coca (amestecam toate ingredientele intr-un bol) (poza 2). O lasam la dospit la caldura aproximativ 1 ora (poza 3)
– Intre timp calim ceapa (poza 4), adaugam rosiile, patrunjelelul, ardeiul iute (poza 5).
-Dupa circa 5 minute, adaugam carnea tocata (poza 7). Condimentam apoi lasam pe foc circa 15 minute. Lasam sa se raceasca.
– coca crescuta (poza 8 ) o impartim in patru (poza 9).
-Intindem fiecare portie de aluat intr-o foaie de 2 mm (poza 10).
-Intindem deasupra foii un sfert din compozitia de carne (poza 11). Plasam intr-o tava tapetata cu foaie de copt
– Coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade  pentru 10 minute.(poza 12).
– Nu trebuie sa stea prea mult la cuptor pentru ca se crocantzeste
– Rulam cat sunt calde (poza 13).
– Se pot servi calde , reci sau reincalzite. Pentru ele am facut un sos din rosii decojite si tocate cubulete, ceapa, sare, curry, ardei iute si o lingurita de zahar. Lasati compozitia sa fiarba aproximativ 5 minute.
– pofta buna! (poza 14)

Timp de preparare: 90 minute
Pret: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


6 Comments
Toncean Sidonia

iulie 21, 2013 @ 11:16

Reply

Waw ce nebunieeeeeeeeeeeee !
Deci…te-am ispitit cu shaorma handmade a mea ???
Pofta mare sa ai si…duminica linistita !

Alexandrina

iulie 21, 2013 @ 12:53

Reply

Un deliciu!! Nu am mancat niciodata, dar salvez reteta ta, mi-as dori sa o incerc.

Valentina Mihaescu

iulie 21, 2013 @ 19:54

Reply

Foarte tentant arata, asa ca va trebui sa incerc reteta.

adnia

iulie 21, 2013 @ 20:23

Reply

foarte bun…cred ca voi incerca si eu!

Liana@Transylvanian Kitchen

iulie 22, 2013 @ 18:52

Reply

Nu cred că pot pronunța corect numele dar, cu toate astea, aș putea mânca câteva porții.

gradina

septembrie 29, 2013 @ 20:07

Reply

Cred ca este delicios!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020