La paşa vine un arab.
„Arabule, tu eşti nebun? –
Spuse paşa – mă deranjezi
Când mănânc lahmachun?!”
Pt aluat:
– 450 gr faina
– 1 pliculet de drojdie uscata
– 1 praf sare
– 280 ml apa calduta
– 2 linguri ulei
Pt umplutura:
– 500 gr carne tocata vita
– 3 rosii decojite si tocate marunt
– 1 legatura patrunjel tocat marunt
– 2 cepe medii tocate marunt
– 1 ardei iute tocat marunt
– condimente ( sare, piper )
– ulei pt calit
Plan de lucru:
– facem mai intai coca (amestecam toate ingredientele intr-un bol) (poza 2). O lasam la dospit la caldura aproximativ 1 ora (poza 3)
– Intre timp calim ceapa (poza 4), adaugam rosiile, patrunjelelul, ardeiul iute (poza 5).
-Dupa circa 5 minute, adaugam carnea tocata (poza 7). Condimentam apoi lasam pe foc circa 15 minute. Lasam sa se raceasca.
– coca crescuta (poza 8 ) o impartim in patru (poza 9).
-Intindem fiecare portie de aluat intr-o foaie de 2 mm (poza 10).
-Intindem deasupra foii un sfert din compozitia de carne (poza 11). Plasam intr-o tava tapetata cu foaie de copt
– Coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute.(poza 12).
– Nu trebuie sa stea prea mult la cuptor pentru ca se crocantzeste
– Rulam cat sunt calde (poza 13).
– Se pot servi calde , reci sau reincalzite. Pentru ele am facut un sos din rosii decojite si tocate cubulete, ceapa, sare, curry, ardei iute si o lingurita de zahar. Lasati compozitia sa fiarba aproximativ 5 minute.
– pofta buna! (poza 14)
Timp de preparare: 90 minute
Pret: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Toncean Sidonia
iulie 21, 2013 @ 11:16
Waw ce nebunieeeeeeeeeeeee !
Deci…te-am ispitit cu shaorma handmade a mea ???
Pofta mare sa ai si…duminica linistita !
Alexandrina
iulie 21, 2013 @ 12:53
Un deliciu!! Nu am mancat niciodata, dar salvez reteta ta, mi-as dori sa o incerc.
Valentina Mihaescu
iulie 21, 2013 @ 19:54
Foarte tentant arata, asa ca va trebui sa incerc reteta.
adnia
iulie 21, 2013 @ 20:23
foarte bun…cred ca voi incerca si eu!
Liana@Transylvanian Kitchen
iulie 22, 2013 @ 18:52
Nu cred că pot pronunța corect numele dar, cu toate astea, aș putea mânca câteva porții.
gradina
septembrie 29, 2013 @ 20:07
Cred ca este delicios!