PORC CU BAMBUS IN STIL CHINEZESC

porc cu bambus 6

“Ce or vedea oamenii la Grivei?”,
Cugetă porcul rezemat pe-o parte,
“Îl tot alintă, doarme-n pat cu ei,
În schimb, el tot ce face e să latre.
Eu stau închis cât e ziua de mare
Lătură îmi aduc din când în când,
Deşi, vă spun fără exagerare,
Sunt cel mai gustos patruped… de pe pământ.

Ce iti trebuie pentru doua portii mari (poza1):
– 400 gr. carne de porc taiata fasii subtiri (am folosit muschi)
– 1 borcan bambus
–  ulei de susan (pt prajit)
– 2 linguri sos de soia
– 2 lingurite amidon
– un varf lingurita de sare
– un praf de zahar
– 1 lingurita curry (nu apare in poza)

Plan de lucru:
– amestecam bine carnea cu sos de soia, amidon, sare (poza 2).
– taiem bambusul in felii subtiri (poza 3).
– punem carnea in uleiul de susan incins din wok (poza 4). Lasam la foc mare si amestecam in continuu. Cand carnea s-a rumenit, adaugam feliile subtiri de bambus (poza 5). Presaram curry-ul.
– Lasam pe foc inca 10 minute, luam de pe foc si servim (poza 6).
– Pofta buna!

Timp de preparare: 30 minute
Pret: 10 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


10 Comments
Alina

ianuarie 29, 2013 @ 06:15

Reply

Cu siguranta delicios porcusorul 🙂 Mugurii de bambus si uleiul de susan I-am trecut ieri pe lista de cumparaturi 😉

Simona

ianuarie 29, 2013 @ 19:07

Reply

Trebuie sa incerc si eu reteta asta! Cu timpul stau mai rau :))

adela zilahi

ianuarie 29, 2013 @ 20:18

Reply

Adevarat graiesti, cel mai bun patruped! 🙂

Poliana

ianuarie 30, 2013 @ 07:42

Reply

:)) da, e tare gustos purcelusul asta, si noua ne place…si mancarica ta arata grozav!

fantezie in bucatarie

ianuarie 30, 2013 @ 08:08

Reply

nu ma dau la o parte niciodata de la mancarurile asiatice, asa ca din partea mea ai un mare LIKE 🙂

alina

ianuarie 30, 2013 @ 08:23

Reply

Imi place poezia foarte mult. Iar mancarea ce sa mai zic…delicioasa!

OptimizarePlus

ianuarie 31, 2013 @ 12:00

Reply

Daca e cu porc, o sa incerc si eu!

XVISION SRL

ianuarie 31, 2013 @ 15:29

Reply

yammmyyy e greu sa faci acasa mancare chinezeasca am incercat de cateva oi si am dat gres:(

Timea

ianuarie 31, 2013 @ 19:12

Reply

Ma invit si eu la asa bunatate!

Cristina

februarie 2, 2013 @ 10:37

Reply

Un mare LIKE!!!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020