Ciocolata albă o transformați în sos
Presărați din belșug nucă de cocos
100 grame, ca să fiu precis
Imediat e gata desertul de vis.
INGREDIENTE
- 6 linguri faina
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 20 ml apa
- 30 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 100 gr zahar
- 140 ml lapte
- 100 gr unt
- 100 gr cicolata alba
- 100 gr nuca de cocos
PLAN DE LUCRU
- separam albusurile de galbenusuri
- batem albusurile spuma cu apa, spre final adaugam treptat zaharul
- mixam galbenusurile cu uleiul. Incorporam galbensurile peste albusuri si omogenizam cu o paleta de silicon
Presaram treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam
- punem compozitia intr-o tava (30×20 cm) tapetata cu foaie de copt . Lasam la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute pana trece testul scobitorii
- pregatim siropul. Punem pe foc laptele si zaharul. Dupa ce se dizolva zaharul luam de pe foc, adaugam ciocolata si o lasam sa se topeasca
- apoi adugam untul si amestecam pana se dizolva complet
- taiem blatul racit in cuburi. Trecem fiecare bucata prin siropul de ciocolata alba, apoi le tavalim prin nuca de cocos.
pofta buna!
Dorina
mai 20, 2014 @ 18:57
Ce faine tre’ sa fie…