TORT DUO MOUSSE DE CIOCOLATA SI SIROP DE FRUCTE DE PADURE

Nu zic nu, e bună și-o salată
Pentru dietă e de-a dreptul minunată,
Dar știi ce gust are viața adevărată?
De tort duo mousse de ciocolată!

INGREDIENTE pentru blat

  • 16 piscoturi Savoiardi
  • 200 ml lapte

ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata neagra

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1/3 pliculet de gelatina (aproximativ 3 grame)

ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata alba

  • 200 gr ciocolata alba
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1/3 pliculet de gelatina   (aproximativ 3 grame)tort duo mousse de ciocolata si sirop de fructe de padure poza 1

pentru topping

PLAN DE LUCRU tort duo mousse de ciocolata

  1. pregatirea blatului este cea mai simpla parte din prepararea acestui tort.
  2. Trecem fiecare piscot prin lapte, pe ambele parti, apoi asezam piscoturile intr-o forma de tort cu pereti detasabili (diametru 24 cm).   tort duo mousse de ciocolata si sirop de fructe de padure poza 2
  3. pregatim apoi mousse-ul de ciocolata neagra. Punem gelatina la hidratat in 30 m apa rece. Lasam 10 minute. Topim pe bain-marie ciocolata cu 100 ml smantana pentru frisca. Tinem pe foc pana se topeste complet ciocolata.
  4. Punem pe foc mic gelatina hidratata si lasam pana se dizolva complet granulele (atentie fara a fierbe). Apoi o dizolvam in ciocolata topita.Mixam 200 ml smantana pana obtinem o frisca ferma (nu trebuie mixata foarte mult). tort duo mousse de ciocolata si sirop de fructe de padure poza 3Apoi adaugam ciocolata topita si racita peste frisca si omogenizam cu o paleta de silicon cu miscari lente. tort duo mousse de ciocolata si sirop de fructe de padure poza 4
  5. Turnam compozitia obtinuta peste blatul de piscoturi.tort duo mousse de ciocolata si sirop de fructe de padure poza 5
  6. Lasam la rece la frigider aproximativ 2-3 ore, sau chiar mai putin daca aceasta compozitie se intareste mai repede.
    Abia dupa ce se intareste mousse-ul de ciocolata neagra, pregatim mousse-ul de ciocolata alba.
  7. Este acelasi procedeu. Topim ciocolata cu 100 ml smantana, tort duo mousse de ciocolata si sirop de fructe de padure poza 6apoi adaugam gelatina, lasam sa se raceasca. Ultimul pas este sa incorporam ciocolata topita in frisca batuta (obtinuta din 200 ml), cu o paleta de silicon, cu miscari lente.
  8. Turnam peste mousse-ul de ciocolata neagra intarit, apoi bagam la frigider pentru inca 2-3 ore.
  9. Pentru topping, punem pe foc fructele congelate cu apa si zaharul si le lasam la foc mic, pana se topeste zaharul si obtinem o consistenta legata. Amestecam din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca complet, apoi asezam deasupra mousse-ului de ciocolata alba.tort duo mousse de ciocolata si sirop de fructe de padure poza 7
  10. Servim cu mare pofta! tort duo mousse de ciocolata
  11. Pofta buna la tort duo mousse de ciocolata si sirop de fructe de padure.
  12. Este cel mai bun tort cu ciocolata pe care l-am mancat pana acum. Are o textura fina, cremoasa si foarte aerata. Mi s-a parut combinatia perfecta de ciocolata cu fructe de padure.

1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020