Formula magică verificată
Ca să devii pe loc un om vesel
Hocus pocus preparatus, iată:
Prăjitură cu cremă fină de caramel!
INGREDIENTE pentru blat
ingrediente pentru crema
- 500 gr. mascarpone
- 397 gr. crema de caramel (caramelo de la DeLatte)
pentru presarat deasupra
- 100 gr ciocolata cu lapte
PLAN DE LUCRU prajitura cu crema fina de caramel
- preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma turnand cate putina apa. Spre final, presaram zaharul si mixam pana spuma de albusuri ramane pe tel.
- Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam, cu miscari circulare, cu ajutorul unei linguri de lemn . Presaram treptat si faina amestecata cu praful de copt (cernute pentru a evita formarea cocoloaselor). Omogenizam cu paleta de silicon.
- Turnam compozitia obtinuta intr-o forma tapeta cu hartie de copt (dimensiunile tavii 35×25 cm) si lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii.
- Lasam blatul de pandispan sa se raceasca complet, apoi inlaturam hartia de copt.
- taiem blatul racit pe jumatate longitudinal .
- prepararea cremei se face foarte usor. Mixam mascarponele la temperatura camerei pana obtinem o crema, apoi adaugam crema de caramel (dulce de leche). Mixam in continuare pana la omogenizarea completa a caramelului. Obtinem o crema fina si foarte gustoasa.
- Intindem jumatate de crema intre cele doua jumatati de blat de prajitura. Restul de crema o intindem deasupra prajiturii in strat uniform. Ornam apoi cu bucati de ciocolata cu lapte ( eu am razuit ciocolata).
- Pofta buna la prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone!
Sidy
octombrie 7, 2017 @ 07:36
Mai mult decat delicioasa trebuie sa fie.
Am o intrebare …l caramelo de la DeLatte l-ai fiert inainte sau l-ai adaugat asa cum este , lichid ?Multumesc si te rog sa imi pastrezi doua bucatele !
hapleablog
octombrie 10, 2017 @ 22:25
Am adaugat caramelul direct din borcan, neprelucrat. O seara excelenta!