prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone poza final

PRAJITURA CU CREMA FINA DE CARAMEL SI MASCARPONE

Formula magică verificată
Ca să devii pe loc un om vesel
Hocus pocus preparatus, iată:
Prăjitură cu cremă fină de caramel!

INGREDIENTE pentru blat

  • 6 oua
  • 150 gr. de zahar
  • 8 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • 40 ml ulei
  • 30 ml apa minerala prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone poza 1

ingrediente pentru crema

  • 500 gr. mascarpone
  • 397 gr. crema de caramel (caramelo de la DeLatte)prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone poza 6

pentru presarat deasupra

  • 100 gr ciocolata cu lapte

PLAN DE LUCRU prajitura cu crema fina de caramel

  1. preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma turnand cate putina apa. Spre final, presaram zaharul si mixam pana spuma de albusuri ramane pe tel.prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone poza 2
  2. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam, cu miscari circulare, cu ajutorul unei linguri de lemn . prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone poza 3Presaram treptat si faina amestecata cu praful de copt (cernute pentru a evita formarea cocoloaselor). Omogenizam cu paleta de silicon.
  3. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma tapeta cu hartie de copt (dimensiunile tavii 35×25 cm) prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone poza 4 si  lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii.prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone poza 5
  4. Lasam blatul de pandispan sa se raceasca complet, apoi inlaturam hartia de copt.
  5. taiem blatul racit pe jumatate longitudinal .
  6. prepararea cremei se face foarte usor. Mixam mascarponele la temperatura camerei pana obtinem o crema, apoi adaugam crema de caramel (dulce de leche). Mixam in continuare pana la omogenizarea completa a caramelului.  prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone poza 7Obtinem o crema fina si foarte gustoasa.
  7. Intindem jumatate de crema intre cele doua jumatati de blat de prajitura. Restul de crema o intindem deasupra prajiturii in strat uniform. Ornam apoi cu bucati de ciocolata cu lapte ( eu am razuit ciocolata). prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone poza 8
  8. Pofta buna la prajitura cu crema fina de caramel si mascarpone! prajitura cu crema fina de caramel

2 Comments
Sidy

octombrie 7, 2017 @ 07:36

Reply

Mai mult decat delicioasa trebuie sa fie.
Am o intrebare …l caramelo de la DeLatte l-ai fiert inainte sau l-ai adaugat asa cum este , lichid ?Multumesc si te rog sa imi pastrezi doua bucatele !

hapleablog

octombrie 10, 2017 @ 22:25

Reply

Am adaugat caramelul direct din borcan, neprelucrat. O seara excelenta!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.441 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010