Știi marmota ce-nvelea
În staniol ciocolata?
Pentru desfătătoare mese
Învelește și negrese.
INGREDIENTE petru blat
- 200 gr ciocolata (100 gr ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata dark)
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 75 gr faina
- ½ praf de copt
- 3 oua
pentru mousseul de ciocolata
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata dark (peste 50% cacao)
PLAN DE LUCRU brownies cu mousse
- topim pe bain-marie ciocolata cu zaharul si untul,
apoi o lasam putin sa se racoreasca, timp in care separam ouale. Batem spuma albusurile cu 2 linguri de zahar. Restul de zahar il mixam impreuna cu galbenusurile pana cand acestea isi dubleaza volumul.
Incorporam ciocolata topita peste amestecul de galbenusuri.
- Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si omogenizam tot cu o spatula de silicon.
- Adaugam spuma de albusuri si incorporam usor tot cu spatula.
- Turnam compozitia intr-un vas termorezistent (ceramic) dimensiune 30×20 cm, uns cu unt.
- Lasam la cuptor la 170 grade 30-35 minute. (poza 14) Prajitura trebuie sa „tremure” usor cand o scoatem din cuptor,. trebuie sa ramana mijlocul moale si ciocolatos. Scoatem din cuptor, lasam se raceasca complet, apoi facem mousse-ul de ciocolata. Mixam frisca pana cand aceasta devine ferma. Topim ciocolata pe bain-marie, apoi o lasam sa se raceasca si o adaugam treptat peste frisca si o incorporam cu o spatula de silicon. Lasam la frigider sa se intareasca, apoi intindem mousse-ul de ciocolata astfel obtinut, deasupra prajiturii.
- Pofta buna la brownies cu mousse de ciocolata!