De la electrician până la CEO,
Toți cei cu gustul rafinat
Cer la desert, neapărat,
Tort mousse cu biscuiți Oreo.Ingrediente pentru blat (diametru 24 cm):
- 5 ouă medii
- 150 g făină
- 150 g zahăr
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru sirop
- 200 ml apă
- 3 linguri de zahăr brun
Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată cu lapte:
- 300 g ciocolată cu lapte
- 400 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 1/2 pliculeț de gelatină (5 grame)
- 13 biscuiți oreo
Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată albă:
- 300 g ciocolată albă
- 400 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 1/2 pliculeț de gelatină (5 grame)
- 13 biscuiti oreo
Pentru topping:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 125 ml smântână lichidă pentru frișcă
- bomboane raffaello, bomboane de ciocolata, kinder bueno
PLAN DE LUCRU tort duo mousse de ciocolată cu biscuiți Oreo
1. Pentru pregătirea blatului, separam albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile cu zaharul adăugat treptat, până obținem o bezea fermă.
2. Separat, în alt bol, mixăm gălbenușurile la viteză mică.
3. Adăugăm gălbenușurile peste bezea
4. Omogenizam, apoi adăugăm treptat amestecul de făină cu cacaua și praful de copt.
Le cernem, pentru a evita formarea cocoloașelor.
5. Compoziția obținută astfel o așezăm într-o formă de tort cu pereți detașabili (diametru 24 cm), tapetată cu foaie de copt. Băgăm forma de tort în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsăm timp de aproximativ 20 minute, până trece testul scobitorii.
6. Scoatem blatul din cuptor.
7. Așteptăm să se răcească, apoi îl scoatem pe un platou. Când este răcit complet, tăiem blatul pe jumătate.
8. Pentru sirop, punem la fiert apa cu zahărul. Lăsăm un minut după ce începe să fiarbă, apoi luăm de pe foc. Lăsăm siropul să se răcească complet.
8. Însiropăm jumătatea de jos a blatului (folosind o pensula de silicon) cu jumătate din cantitatea de sirop.
9. Pregătim apoi mousse-ul de ciocolată cu lapte. Punem gelatina la hidratat în 30 ml de apă rece. Lăsăm 10 minute. Topim pe bain-marie ciocolata cu 150 ml smântână pentru frișcă. Ținem pe foc până se topește complet ciocolata.
10. Punem pe foc mic gelatina hidratata și lăsăm să se dizolve granulele (atentie, fără a fierbe). Apoi o integrăm gelatina în ciocolata topita.
11. Mixam 250 ml de smântână până obținem o frișcă fermă (nu trebuie mixată foarte mult).
12. Apoi adăugăm ciocolata topita și răcită peste frișcă și omogenizăm cu o paletă de silicon, cu mișcări lente.
13. Turnăm compoziția obținută peste blatul de cacao și plasăm biscuiții Oreo în interiorul cremei.
14. Lăsăm la frigider până când se întărește acest mousse, apoi pregătim mousse-ul de ciocolată alba. 15. Este exact același procedeu: topim ciocolata cu 150 ml smântână, apoi adăugam gelatina hidratată și încălzită, lăsăm să se răcească. Ultimul pas este să încorporam ciocolata topită în frișca bătută (obținută din 250 ml), cu o paletă de silicon, cu mișcări lente.
16. Turnăm mousse-ul de ciocolată albă peste peste mousse-ul de ciocolată cu lapte (care între timp s-a întărit), apoi integrăm biscuiții Oreo. Lăsăm la frigider până se întărește și mousse-ul de ciocolată albă, apoi adăugăm jumătatea de sus a blatului de cacao. O însiropăm cu siropul rămas.
17. Pentru topping, topim la bain-marie ciocolata cu frișca lichidă, apoi turnăm și întindem uniform peste partea de sus a blatului. Când ciocolata s-a întărit, putem adăuga după bunul plac dulciuri, pentru decor.
Poftă bună la tort duo mousse de ciocolată cu biscuiți Oreo!