COZONAC CU FRUCTE CONFIATE

Aș vrea să știu: oare se fac
Parfumuri cu miros de cozonac?

INGREDIENTE

  • 700 grame faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri de iaurt gras
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • 100 gr de zahar

cozonac cu fruce uscate poza 1

pentru umplutura

  • 200 gr fructe confiate (caise, curmale, merisoare,  coacaze, cirese)

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. formam maiaua intr-un castron: dizolvam drojdia in laptele caldut cozonac cu fruce uscate poza 2apoi amestecam cu zaharul si 3 linguri de faina cozonac cu fruce uscate poza 3
  2. Lasam la dospit la cald 10 minute (Atentie! Trebuie pus intr-un castron mai mare pentru ca isi dubleaza volumul).
  3. Amestecam maiaua crescuta cu fainacozonac cu fruce uscate poza 4apa minerala, oul  (si, optional, pentru mai mult parfum, coaja rasa de lamaie si portocala) pana obtinem o coca, apoi adaugam treptat uleiul si framantam pana se incorporeaza complet .
  4. Lasam la crescut o ora, la caldura cozonac cu fruce uscate poza 5
  5. Din aceasta coca am folosit ¾  si am intins o foaie nu foarte subtire cozonac cu fruce uscate poza 6si pe care presaram fructele confiate taiate marunt cozonac cu fruce uscate poza 7Rulam apoi, cu un cutit taiem in 6 cozonac cu fruce uscate poza 8Adaugam cei 6 melci intr-o forma rotunda (diametru 26 cm), acoperita cu foaie de copt cozonac cu fruce uscate poza 9Ungem deasupra cu galbenus de ou cozonac cu fruce uscate poza 11
  6. Cu restul de aluat am procedat la fel dar am obtinut un cozonacel (am pus in forma de chec)
  7. bagam la cuptorul incins la 180 grade si lasam pana cand acestea se rumenesc frumos deasupra cozonac cu fruce uscate poza 12
  8. pofta buna!   cozonac cu fruce uscate poza 13

 


1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020