Aș vrea să știu: oare se fac
Parfumuri cu miros de cozonac?
INGREDIENTE
- 700 grame faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 1 ou
- 2 linguri de iaurt gras
- 200 ml lapte caldut
- 200 ml apa minerala
- 50 ml ulei
- 100 gr de zahar
pentru umplutura
- 200 gr fructe confiate (caise, curmale, merisoare, coacaze, cirese)
PLAN DE LUCRU
- formam maiaua intr-un castron: dizolvam drojdia in laptele caldut apoi amestecam cu zaharul si 3 linguri de faina
- Lasam la dospit la cald 10 minute (Atentie! Trebuie pus intr-un castron mai mare pentru ca isi dubleaza volumul).
- Amestecam maiaua crescuta cu fainaapa minerala, oul (si, optional, pentru mai mult parfum, coaja rasa de lamaie si portocala) pana obtinem o coca, apoi adaugam treptat uleiul si framantam pana se incorporeaza complet .
- Lasam la crescut o ora, la caldura
- Din aceasta coca am folosit ¾ si am intins o foaie nu foarte subtire si pe care presaram fructele confiate taiate marunt Rulam apoi, cu un cutit taiem in 6 Adaugam cei 6 melci intr-o forma rotunda (diametru 26 cm), acoperita cu foaie de copt Ungem deasupra cu galbenus de ou
- Cu restul de aluat am procedat la fel dar am obtinut un cozonacel (am pus in forma de chec)
- bagam la cuptorul incins la 180 grade si lasam pana cand acestea se rumenesc frumos deasupra
- pofta buna!