Fără coacere, fără gelatină, cu multă ciocolată.
Un desert de 10. L-ați încercat vreodată?
INGREDIENTE pentru inmuiat piscoturile
- 16 bucati piscoturi
- 200 ml lapte (pentru inmuiat piscoturile)
Ingrediente pentru prima crema de branza
- 500 g crema de branza de vaci
- 250 g mascarpone
- 1oo g cocolata cu lapte
- 50 g ciocolata neagra (peste 50 % cacao)
Ingrediente pentru a doua crema de branza
- 500 g crema de branza
- 250 g mascarpone
- 200 g ciocolata alba
Ingrediente pentru topping
- 200 g afine
- 2 linguri de zahar
PLAN DE LUCRU prajitura cu crema de branza
De aceasta data am vrut sa nu mai folosesc cuptorul, pentru ca era foarte cald in bucatarie. La fel, nici gelatina nu am vrut sa o folosesc, asa ca am ajuns sa prepar acest cheesecake fara coacere, in doua culori. Este usor de pregatit, arata bine si se mananca repede.
Pentru blat, nimic mai simplu decat sa inmuiem piscoturile in putin lapte (nu foarte mult, pentru ca nu trebuie sa fie foarte moi), apoi acoperim toata suprafata unei forme de tort (diametru 24 cm). Am folosit o forma cu peretii detasabili.
Pentru prima crema, amestecam intr-un bol crema de branza cu mascarponele.
Separat, topim pe baie de aburi ciocolata. O lasam sa se racoreasca 1-2 minute, apoi omogenizam treptat in amestecul de branza cu o paleta de silicon
Turnam crema peste blatul de piscoturi (poza 5), nivelam frumos si lasam la frigider.
Preparam crema a doua, procedam in mod similar. Omogenizam crema de branza cu mascarponele, apoi cu ciocolata alba topita pe baie de aburi.
Turnam crema alba peste cea de ciocolata neagra.
Lasam la frigider, de preferat peste noapte, pentru a avea timp sa se inchege.
Pentru topping, punem pe foc afinele cu zaharul si lasam sa se topeasca zaharul si sa se lege frumos (aproximativ 10 min). Lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema alba.
Pofta buna la prajitura cu crema de branza in doua culori.