E important să #stămacasă,
Cred că avem ceva provizii,
Viața-i frumoasă, prăjitura e pufoasă,
Să … moară de necaz covizii.
INGREDIENTE pentru blat
- 6 oua
- 150 gr. de zahar
- 8 linguri faina
- jumatate de plic praf de copt
- 40 ml ulei
- 30 ml apa
Ingrediente pentru cremă
- 250 gr. mascarpone
- 250 gr. ciocolata alba
Pentru ornat
- 200 ml smantana pentru frisca
- fructe de padure (capsuni, afine)
PLAN DE LUCRU prajitura pufoasa cu crema alba
Preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma turnand apa, putin cate putin. Spre final presaram zaharul si mixam pana spuma de albusuri se tine pe tel.
Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula de silicon.
Presaram si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (35×25 cm) si lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii
Taiem in jumatate longitudinal blatul racit. In paranteza fie spus, acest blat poate fi folosit in diverse combinatii, cum ar fi prajitura pufoasa cu visine.
Preparam crema. Topim ciocolata pe baie de abur, apoi mixam sau amestecam cu o spatula cu crema mascarpone.
Lasam crema obtinuta circa 10 minute la frigider, ca sa se intareasca.
Asezam crema intre cele 2 jumatati de blat de prajitura
Mixam smantana pentru frisca pana cand aceasta devine mai ferma.
Adaugam frisca deasupra prajiturii. Putem folosi un cutit cu lama plata pentru a nivela frisca.
apoi ornam cu fructe de padure (capsuni, afine sau ce alte fructe preferati)
Pofta buna la prajitura pufoasa cu crema alba!