PRAJITURA PUFOASA CU CREMA ALBA SI FRUCTE DE PADURE

E important să #stămacasă,
Cred că avem ceva provizii,
Viața-i frumoasă, prăjitura e pufoasă,
Să … moară de necaz covizii.

INGREDIENTE pentru blat

  • 6 oua
  • 150 gr. de zahar
  • 8 linguri faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • 40 ml ulei
  • 30 ml apa

Ingrediente pentru cremă

  • 250 gr. mascarpone
  • 250 gr. ciocolata alba

Pentru ornat

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • fructe de padure (capsuni, afine)

PLAN DE LUCRU prajitura pufoasa cu crema alba

Preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma turnand apa, putin cate putin. Spre final presaram zaharul si mixam pana spuma de albusuri se tine pe tel.

Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula de silicon.

Presaram si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

prajitura pufoasa cu crema alba

Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (35×25 cm) si lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii
Taiem in jumatate longitudinal blatul racit. In paranteza fie spus, acest blat poate fi folosit in diverse combinatii, cum ar fi prajitura pufoasa cu visine.

prajitura pufoasa cu crema alba

Preparam crema. Topim ciocolata pe baie de abur, apoi mixam sau amestecam cu o spatula cu crema mascarpone.

Lasam crema obtinuta circa 10 minute la frigider, ca sa se intareasca.
Asezam crema intre cele 2 jumatati de blat de prajitura

Mixam smantana pentru frisca pana cand aceasta devine mai ferma.
Adaugam frisca deasupra prajiturii. Putem folosi un cutit cu lama plata pentru a nivela frisca.

apoi ornam cu fructe de padure (capsuni, afine sau ce alte fructe preferati)

prajitura pufoasa cu crema alba

Pofta buna la prajitura pufoasa cu crema alba!

prajitura pufoasa cu crema alba

1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020