TORT DIPLOMAT CU KIWI

Măcar o dată ți s-a reproșat
Că n-ai fost elegant într-o dispută
Și ți s-a spus să fii mai diplomat
O felie din acest tort poate ajută.

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 20 gr gelatina
  • fructe (2 kiwi, 1 banana, 1 mar)
  • 30 piscoturi
  • 3 kiwi
  • 1 pliculet tort gelee

tort diplomat cu kiwi poza 1PLAN DE LUCRU

  1. se separa albusurile de galbenusuri.
  2. punem la foc mic galbenusurile cu zaharul tort diplomat cu kiwi poza 2impreuna cu laptele tort diplomat cu kiwi poza 3Amestecam pana obtinem o crematort diplomat cu kiwi poza 4pe care o lasam la racit.
  3. batem albusurile spumatort diplomat cu kiwi poza 5
  4. mixam smantana lichida pana obtinem friscatort diplomat cu kiwi poza 6
  5. Lasam gelatina in 200 ml apa pentru 10 minute, apoi punem pe foc sa se topeasca cristalele, fara sa fiarba. O lasam sa se racoreasca, apoi incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam albusurile si frisca si omogenizam tort diplomat cu kiwi poza 7
  6. intr-o forma de tort (diametru 26cm) cu pereti detasabili punem piscoturile  tort diplomat cu kiwi poza 8Adaugam jumatate din compozitia obtinuta. Presaram fructele tocate marunttort diplomat cu kiwi poza 9Turnam restul de crema.
  7. Lasam la racit 1 ora, apoi ornam cu kiwi tort diplomat cu kiwi poza 10Preparam tort gelee potrivit instructiunilor de pe plic, adaugam peste kiwi, apoi lasam la racit peste noapte.
  8. pofta buna! tort diplomat cu kiwi poza 11

 


9 Comments
Rocsy Ciobanu

februarie 23, 2014 @ 18:50

Reply

Ce fain e cu kiwi ca iese un pic acrisor..Foarte bun!

Sidy

februarie 24, 2014 @ 08:39

Reply

Nu cred ca poate rezista cineva la o asemenea minunatie, sa nu guste….!
Excelenta ideea cu kiwi !
O saptamana plina cu impliniri si reusite sa ai…

Tanase

februarie 25, 2014 @ 14:51

Reply

wowwwww…foarte delicios, cremos, savuros si apetisant de ademenitor, arata super si sigur nu ii poate rezista nimeni 😀

Paula Gafitescu

februarie 25, 2014 @ 15:30

Reply

Ce frumos arata! Un tort dulce si racoritor!

TeoBucatar

februarie 26, 2014 @ 12:36

Reply

Simplu, bun si de efect!

Fizioterapie Suceava

martie 13, 2014 @ 12:17

Reply

Arata suuper delicios!

Cristina

martie 14, 2014 @ 20:01

Reply

Dulce-acrisor, un gust irezistibil! In plus este si frumos decorat!

NICA Mihaela

noiembrie 3, 2014 @ 20:48

Reply

Am văzut reţeta si mi-a plăcut şi cred că am să il fac cadou saţului.

Eu cred că e mai bine aşa. Cred că am să reuşesc să-l fac şi eu,dar am să-l fac cu
căpşuni. O să meargă şi cu căpşuni ?

hapleablog

noiembrie 4, 2014 @ 20:40

Reply

Desigur!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020