Măcar o dată ți s-a reproșat
Că n-ai fost elegant într-o dispută
Și ți s-a spus să fii mai diplomat…
O felie din acest tort poate ajută.
INGREDIENTE
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 500 ml frisca lichida
- 300 ml lapte
- 20 gr gelatina
- fructe (2 kiwi, 1 banana, 1 mar)
- 30 piscoturi
- 3 kiwi
- 1 pliculet tort gelee
- se separa albusurile de galbenusuri.
- punem la foc mic galbenusurile cu zaharul
impreuna cu laptele
Amestecam pana obtinem o crema
pe care o lasam la racit.
- batem albusurile spuma
- mixam smantana lichida pana obtinem frisca
- Lasam gelatina in 200 ml apa pentru 10 minute, apoi punem pe foc sa se topeasca cristalele, fara sa fiarba. O lasam sa se racoreasca, apoi incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam albusurile si frisca si omogenizam
- intr-o forma de tort (diametru 26cm) cu pereti detasabili punem piscoturile
Adaugam jumatate din compozitia obtinuta. Presaram fructele tocate marunt
Turnam restul de crema.
- Lasam la racit 1 ora, apoi ornam cu kiwi
Preparam tort gelee potrivit instructiunilor de pe plic, adaugam peste kiwi, apoi lasam la racit peste noapte.
- pofta buna!
Rocsy Ciobanu
februarie 23, 2014 @ 18:50
Ce fain e cu kiwi ca iese un pic acrisor..Foarte bun!
Sidy
februarie 24, 2014 @ 08:39
Nu cred ca poate rezista cineva la o asemenea minunatie, sa nu guste….!
Excelenta ideea cu kiwi !
O saptamana plina cu impliniri si reusite sa ai…
Tanase
februarie 25, 2014 @ 14:51
wowwwww…foarte delicios, cremos, savuros si apetisant de ademenitor, arata super si sigur nu ii poate rezista nimeni 😀
Paula Gafitescu
februarie 25, 2014 @ 15:30
Ce frumos arata! Un tort dulce si racoritor!
TeoBucatar
februarie 26, 2014 @ 12:36
Simplu, bun si de efect!
Fizioterapie Suceava
martie 13, 2014 @ 12:17
Arata suuper delicios!
Cristina
martie 14, 2014 @ 20:01
Dulce-acrisor, un gust irezistibil! In plus este si frumos decorat!
NICA Mihaela
noiembrie 3, 2014 @ 20:48
Am văzut reţeta si mi-a plăcut şi cred că am să il fac cadou saţului.
Eu cred că e mai bine aşa. Cred că am să reuşesc să-l fac şi eu,dar am să-l fac cu
căpşuni. O să meargă şi cu căpşuni ?
hapleablog
noiembrie 4, 2014 @ 20:40
Desigur!