Așa vulcan să nu se stingă niciodată!
Să curgă-n valuri zilnic lavă de ciocolată!
INGREDIENTE
- 4 oua
- 300 gr ciocolata dark
- 50 gr unt la temperatura camerei
- 50 gr. faina
- 100 gr. zahar pudra
PLAN DE LUCRU
- topim pe bain-marie ciocolata
- Separat, frecam untul cu zaharul pana obtinem o pasta apoi adaugam cele 4 oua batute ca pentru omleta
- Mixam pana se incorporeaza cu untul , apoi adaugam faina si mixam pana se omogenizeaza complet
- Adaugam ciocolata topita si racita la temperatura camerei si incorporam usor cu o spatula de silicon
- Ungem cu unt 2 forme ceramice (reteta este pentru 4 portii normale, insa noi fiind iubitori de ciocolata am facut portia dubla), si adaugam aceasta compozitie Lasam la cuptor la 170 grade pentru 12 minute. Am ornat cu zahar pudra si coacaze.
- Pofta buna
coco
octombrie 10, 2014 @ 22:47
Este un desert minunat! Nici ca se poate ceva mai bun!!
Mary Udrea
octombrie 11, 2014 @ 06:34
Cat de faini ti-au iesit! Mereu zic sa fac si eu, dar inca nu am indraznit.
Sidy
octombrie 11, 2014 @ 08:26
Super fain ti-a iesit….bravo maestre !
Weekend frumos si relaxant sa ai …
Daniela
octombrie 11, 2014 @ 10:43
Vreau si eu o bucata din lava ciocolatoasa… Hmmm, chiar daca are multe calorii, merita sacrificiul. Un sfirsit de saptamina cit mai placut, nene Haplea !
dana kelemen
martie 20, 2015 @ 21:49
Mie nu mi-a iesit . Adica nu curge lava in mijloc si nu inteleg de ce, am urmat intocmai reteta . Si acum am parte de 4 briose cu ciocolata, delicioase ce-i drept, ar nu curge lava. De ce?
hapleablog
martie 25, 2015 @ 19:30
Daca ai forme mici treuie lasat la cuptor maxim 10 minute. Eu am lasat 12 minute pt am avut forme mai mari. Succes!