O felie din acest tort
Cu mare drag eu vă ofer
E un “mijloc de transport”
Direct spre al 9-lea cer
INGREDIENTE pentru blat
- 5 oua
- 150 gr faina
- 200 gr zahar
- 150 gr unt la temperatura camerei
- 150 gr ciocolata (am combinat ciocolata cu lapte cu cea neagra)
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 100 gr faina (sau amidon)
- 120 gr zahar
- 50 gr unt
- 3 linguri cacao
- 200 gr smochine uscate
pentru glazura
- 100 gr ciocolata (dark)
- 50 ml smantana dulce (frisca lichida)
- 30 gr unt
- Pregatim blatul: Topim ciocolata pe baie de apa
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sareSeparat, in alt bol, mixam untul moale, apoi adaugam zaharul Adaugam si mixam rand pe rand galbenusurile turnam ciocolata topita si mixampresaram faina amestecata cu praful de copt
- Adaugam spuma de albusuri peste acest amestec si omogenizam cu o spatula de plastic (silicon) Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt
- Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii
- Pregatim crema: Intr-o cratita amestecam ouale impreuna cu zaharul Presaram si cacao si amestecam cu ajutorul unei tel Turnam laptele apoi adaugam faina (in ploaie), amestecam pentru a nu forma cocoloase.
- Punem pe foc la redus si amestecam incontinuu pana cand crema se ingroasa (de consistenta unei budinci).
- Adaugam untul si omogenizam bine.
- Adaugam si smochinele tocate marunt si gata crema.
- Pentru glazura punem ingredintele si le topim pe bain-marie, apoi ornam tortul
- Savurati!
Rocsy Ciobanu
septembrie 29, 2013 @ 12:21
Imi place foarte mult mai ales ca este cu crema gen b
udinca..Delicios. O duminica placuta!
Valentina Mihaescu
septembrie 29, 2013 @ 13:54
Cat de bine arata! Si cat de delicios trebuie sa fie! As tripla suma pentru o portie.
Micul
septembrie 29, 2013 @ 21:40
Tulai doamne da ce faina-i felia. Tare mi-ai facut pofta.
Sa ai seara faina.
Cristina
septembrie 30, 2013 @ 12:20
Hmmm, ce bun trebuie sa fie!!!
alice
septembrie 30, 2013 @ 14:21
preferatul meu, arat delicios!!!
FLORY
septembrie 30, 2013 @ 16:41
Arata grozav si as manca doua portii,nu una! 😀
Liana Toma
septembrie 30, 2013 @ 17:13
Vreau si eu o feliee ciocolatoasa!! 😉
Bucataria Cameliei
septembrie 30, 2013 @ 18:11
Draga Haplea,
pentru ca stiu sigur ca n-o sa-mi dai o felie din nebunia asta de tort,ma gandesc serios sa-l fac de ziua baiatului pe 23 ctombrie.Revin cu impresii dupa ce-l gust.:)
Simona
septembrie 30, 2013 @ 20:52
O feliuta este a mea!!!
Paula Gafitescu
octombrie 1, 2013 @ 09:00
Cred ca e mai mult decat delicios!
Adina
octombrie 1, 2013 @ 17:20
Pot sa musc din monitor?:))
Delicios !
Daniela
octombrie 1, 2013 @ 21:41
Pentru o feliuta ciocolatoasa si aratoasa, dau la schimb cite smochine vrei tu, dar proaspete nu uscate…
TeoBucatar
octombrie 17, 2013 @ 21:38
Prezent la ciocolata)
maria mihalache
octombrie 17, 2013 @ 22:19
tare apetisant acest tort………..mmm.
Aurica
decembrie 16, 2013 @ 16:56
doamne ce frumusete si ce deliciu, cat de bine arata, foarte reusit si deja imi ploua in gura la cat de apetisant este…:D
Roxana
februarie 26, 2016 @ 09:58
La crema nu ati mentionat cand se adauga untul si nici daca se insiropeaza blatul, pentru incepatoare ca mine
hapleablog
martie 27, 2016 @ 21:06
Am mentionat acum in reteta cand se adauga untul. Nu am insiropat blatul.