TORT CU CREMA DE CIOCOLATA SI SMOCHINE

O felie din acest tort
Cu mare drag eu vă ofer
E un “mijloc de transport”
Direct spre al 9-lea cer

INGREDIENTE pentru blat

  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr ciocolata (am combinat ciocolata cu lapte cu cea neagra)
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

tort de ciocolata cu smochine poza1pentru crema

  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 gr faina (sau amidon)
  • 120 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr smochine uscate

tort de ciocolata cu smochine poza11

pentru glazura

  • 100 gr ciocolata (dark)
  • 50 ml smantana dulce (frisca lichida)
  • 30 gr unt

tort de ciocolata cu smochine poza16PLAN DE LUCRU

  1. Pregatim blatul: Topim ciocolata pe baie de apatort de ciocolata cu smochine poza2
  2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de saretort de ciocolata cu smochine poza3Separat, in alt bol, mixam untul moale, apoi adaugam zaharul tort de ciocolata cu smochine poza4Adaugam si mixam rand pe rand galbenusuriletort de ciocolata cu smochine poza5 turnam ciocolata topita si mixamtort de ciocolata cu smochine poza6presaram faina amestecata cu praful de copttort de ciocolata cu smochine poza7
  3. Adaugam spuma de albusuri peste acest amestec si omogenizam cu o spatula de plastic (silicon)tort de ciocolata cu smochine poza8 Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt tort de ciocolata cu smochine poza9
  4. Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii tort de ciocolata cu smochine poza10
  5. Pregatim crema: Intr-o cratita amestecam ouale impreuna cu zaharul tort de ciocolata cu smochine poza12 Presaram si cacao si amestecam cu ajutorul unei teltort de ciocolata cu smochine poza13 Turnam lapteletort de ciocolata cu smochine poza14 apoi adaugam faina (in ploaie), amestecam pentru a nu forma cocoloase.
  6. Punem pe foc la redus si amestecam incontinuu pana cand crema se ingroasa (de consistenta unei budinci).
  7. Adaugam untul si omogenizam bine.
  8. Adaugam si smochinele tocate marunttort de ciocolata cu smochine poza15 si gata crema.
  9. Pentru glazura punem ingredintele si le topim pe bain-marie, apoi ornam tortultort de ciocolata cu smochine poza17
  10. Savurati!tort de ciocolata cu smochine poza18 tort de ciocolata cu smochine poza19

 


19 Comments
Rocsy Ciobanu

septembrie 29, 2013 @ 12:21

Reply

Imi place foarte mult mai ales ca este cu crema gen b
udinca..Delicios. O duminica placuta!

Valentina Mihaescu

septembrie 29, 2013 @ 13:54

Reply

Cat de bine arata! Si cat de delicios trebuie sa fie! As tripla suma pentru o portie.

Micul

septembrie 29, 2013 @ 21:40

Reply

Tulai doamne da ce faina-i felia. Tare mi-ai facut pofta.
Sa ai seara faina.

Cristina

septembrie 30, 2013 @ 12:20

Reply

Hmmm, ce bun trebuie sa fie!!!

alice

septembrie 30, 2013 @ 14:21

Reply

preferatul meu, arat delicios!!!

FLORY

septembrie 30, 2013 @ 16:41

Reply

Arata grozav si as manca doua portii,nu una! 😀

Liana Toma

septembrie 30, 2013 @ 17:13

Reply

Vreau si eu o feliee ciocolatoasa!! 😉

Bucataria Cameliei

septembrie 30, 2013 @ 18:11

Reply

Draga Haplea,
pentru ca stiu sigur ca n-o sa-mi dai o felie din nebunia asta de tort,ma gandesc serios sa-l fac de ziua baiatului pe 23 ctombrie.Revin cu impresii dupa ce-l gust.:)

Simona

septembrie 30, 2013 @ 20:52

Reply

O feliuta este a mea!!!

Paula Gafitescu

octombrie 1, 2013 @ 09:00

Reply

Cred ca e mai mult decat delicios!

Adina

octombrie 1, 2013 @ 17:20

Reply

Pot sa musc din monitor?:))
Delicios !

Daniela

octombrie 1, 2013 @ 21:41

Reply

Pentru o feliuta ciocolatoasa si aratoasa, dau la schimb cite smochine vrei tu, dar proaspete nu uscate…

TeoBucatar

octombrie 17, 2013 @ 21:38

Reply

Prezent la ciocolata)

maria mihalache

octombrie 17, 2013 @ 22:19

Reply

tare apetisant acest tort………..mmm.

Aurica

decembrie 16, 2013 @ 16:56

Reply

doamne ce frumusete si ce deliciu, cat de bine arata, foarte reusit si deja imi ploua in gura la cat de apetisant este…:D

Roxana

februarie 26, 2016 @ 09:58

Reply

La crema nu ati mentionat cand se adauga untul si nici daca se insiropeaza blatul, pentru incepatoare ca mine

hapleablog

martie 27, 2016 @ 21:06

Reply

Am mentionat acum in reteta cand se adauga untul. Nu am insiropat blatul.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020