TORT CU CREMA DE CIOCOLATA

tort cu crema de ciocolata 17

Un tort pe care il recomandam pentru sarbatori. Usor de facut si mega-delicios.

Ce iti trebuie pentru blat (poza1):
– 6 oua
– 180 gr de zahar
– 180 gr de faina
– 3 linguri de cacao
– 1 pliculet praf de copt

Pentru crema de ciocolata (poza 8 )
– 4 galbenusuri
– 500 ml lapte
– 50 gr faina
– 120 gr zahar
– 50 gr ciocolata neagra (lipseste din poza)

Pentru insiropat blatul:
-150 ml apa
-3 linguri de zahar
– esenta de rom si de cafea

Pentru glazura:
-100 gr ciocolata neagra (dark)
-30 gr unt
-30 ml smantana dulce

Plan de lucru:

Pt blat:
– batem ouale intregi (poza 2). Mixam, adaugand treptat zaharul (poza 3), pana obtinem o spuma (poza 4).
– presaram in ploaie faina amestecata cu praful de copt si incorporam lingura de lemn (poza 5).
– Adaugam si cacao. Incorporam tot cu lingura de lemn (poza 6).
– aluatul obtinut il punem intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si il lasam la cuptor  pana trece testul scobitorii (aproximativ 30 min) (poza 7).
– lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua (poza 13)
-Cat timp sta blatul la cuptor preparam crema (poza 8 ). Laptele se fierbe la foc domol. Separat, galbenusurile se amesteca cu zaharul adaugat treptat (poza 9). Se adauga faina amestecand in continuu (poza 10), iar la sfarsit laptele caldut, putin cate putin si amestecand pana la omogenizare (poza 11). Adaugam apoi si cuburile de ciocolata care se vor dizolva in crema (poza 12).
– Lasam la racit, timp in care preparam siropul. Punem ingredientele intr-un ibric pe foc pana se dizolva zaharul. Insiropam cele 2 blaturi.
– Punem crema peste blatul de jos (poza 14). Adaugam cealalta jumatate de blat si ornam cu glazura (poza 15). Am pus ciocolata la topit pe baie de apa , am adaugat untul si smantana dulce fara a fierbe si am obtinut glazura (poza 16).
Am presarat ciocolata razuita peste glazura, dupa ce aceasta s-a racit si am mancat cu mare pofta (poza 17)
Pofta mare!

Timp de preparare: 90 de  minute (incluzand si timpul de coacere)
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


13 Comments
DiaMar bucataria galbena

decembrie 29, 2011 @ 16:30

Reply

Pai cum sa lipsesc eu tocmai acum.Este exact pe gustul meu asa ciocolatos.Numai bine.

Simona

decembrie 29, 2011 @ 18:05

Reply

Nu mi-am revenit bine dupa prajitura aia delicioasa si acum ma ispitesti cu tortul asta ciocolatos!
Nu stiu daca mai am ocazia .. si de aceea vreau sa iti urez un An Nou plin fericit si plin de realizari! La Multi Ani!

Brindusa @ Cooking with my soul

decembrie 29, 2011 @ 18:47

Reply

Iti doresc sa ai un An Nou cu dragoste si sanatate. La multi ani!

maria mihalache

decembrie 29, 2011 @ 18:49

Reply

O portie se poate?

Dulcegarii culinare

decembrie 30, 2011 @ 09:27

Reply

Tortura de cioco?? Pai nu pot sa lipsesc ! La multi ani si multe realizari in 2012 ! Petrecere frumoasa!

Miha

decembrie 30, 2011 @ 11:08

Reply

La multi ani, un An Nou fericit si plin de impliniri!

thehandsofwoman

decembrie 30, 2011 @ 15:57

Reply

E minunat tortul!!! La Multi Ani!!!

maria mihalache

decembrie 30, 2011 @ 16:15

Reply

An nou cu sanatate si numai bucurii!La multi ani!

Laura micuta

ianuarie 19, 2013 @ 14:23

Reply

Crema nu s- ingrosat deloc . Eu am fiert-o pe baie de abur altfel era un semilichid . In rest abia astept sa gust … Arată ff bine

hapleablog

ianuarie 19, 2013 @ 15:11

Reply

Sincer nu stiu ce s-a intamplat acolo. Ar fi trebuit sa obti consisenta unei budinci. Dar astept cu nerabdare sa aflu daca s-a mancat acest tort, pentru ca la noi nu a rezistat prea mult pana l-am halit. Week-end placut!

Laura micuta

ianuarie 22, 2013 @ 16:36

Reply

Deci Tortul a fost super bun . Am sa îl repet la sf de saptamina sa vad dacă tot ASA patesc cu crema , oricum am rezolvarea in caz ca se întîmplă .. Acum mă pregătesc de ceva cu buca de cocos ..

hapleablog

ianuarie 22, 2013 @ 20:03

Reply

Imi pare bine ca v-a placut tortul. O seara cat mai linistita iti doresc.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 550 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010