Paleuri de casă cu cremă de ciocolată…
Sunt fragede și se prepară-ndată
Dacă sunteți de felul vostru norocoși
Poate găsiți 5-6, diseară, în galoși!
Ți s-a făcut poftă, dar nu ai timp să prepari aceste paleuri delicioase? Le poți comanda AICI.
INGREDIENTE pentru aluat
pentru crema ganache
- 150 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata (am folosit 100 gr ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata dark cu 75% cacao)
pentru glazura
- 100 gr ciocolata dark (50 % cacao)
PLAN DE LUCRU paleuri de casa cu ciocolata
- incepem cu prepararea cremei, pentru ca aceasta necesita un timp indelungat de racire (de preferat pete noapte).
Punem pe bain-marie frisca lichida cu ciocolata rupta bucati si le lasam sa se topeasca complet.Luam de pe foc si punem crema intr-un bol. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei
apoi bagam la frigider si lasam peste noapte.
- Pentru aluat, mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pana obtinem consistenta unei creme. Adaugam ouale pe rand si mixam, pana se omogenizeaza complet. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam cu ajutorului unei spatule de silicon.
Trebuie sa obtinem o compozitie nu foarte tare. Formam cu ajutorul unui posh fursecurile, pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.
- Eu am obtinut 60 de fursecuri, deci 30 de paleuri (unim cu crema cate doua).
- Coacem la cuptorul incins la 180 grade, pentru aproximativ 10-15 minute. Trebuie sa fie rumenite usor pe fund, nu foarte tare.
- Le lasam sa se raceasca, apoi unim doua cate doua cu crema ganache la mijloc.
- Pentru glazura, topim pe bain-marie 100 gr ciocolata, apoi tot cu un posh ornam pe deasupra.
- Sunt foarte fragede, se topesc in gura. Cu siguranta o sa repet reteta pentru ca s-au mancat foarte repede.
- Pofta buna la paleuri de casa cu crema de ciocolata. Multumim pentru reteta „Caietului cu retete„