tarta cu gem de zmeura

TARTA CU GEM DE ZMEURA

Plecat-a Martinică în pădure
După fragi și după mure
Și după zmeura cea parfumată
Are poftă de o tartă.

INGREDIENTE pentru aluat

  • 150gr unt
  • 100 gr. zahar
  • 1 ou
  • 250gr fainatarta cu gem de zmeura poza 1

pentru umplutura

pentru crumble

  • 50 gr unt
  • 75 gr faina
  • 2 linguri zahartarta cu gem de zmeura poza 6

PLAN DE LUCRU tarta cu gem de zmeura

  1. Intr-un bol, amestecam untul rece cu zaharul, oul si faina. Framantam pana obtinem o coca tarta cu gem de zmeura poza 2pe care o invelim in folie alimentara si o lasam la frigider pentru 30 minute. Intindem aluatul rece intr-o forma rotunda (diametru 26 cm). Intepam din loc in loc cu furculita. Am folosit o forma cu pereti detasabili.tarta cu gem de zmeura poza 3
  2. Lasam 30 de minute in cuptorul incins la 180 grade.tarta cu gem de zmeura poza 4
  3. Facem crumble-ul amestecand untul rece cu faina si zaharul,. Obtinem un aluat sfaramicios.
  4. Scoatem tarta din cuptor , o ungem cu gemul de zmeura  (poza 7) (se poate folosi ce alt gem preferati) tarta cu gem de zmeura poza 7si presaram crumble-ul. Lasam la cuptor tot la 170 grade, pentru aproximativ 10- 15 min. tarta cu gem de zmeura poza 8
  5. Iata tarta cu gem de zmeura. Pofta buna! tarta cu gem de zmeura

Cum am facut gemul de zmeura:

  • 800 gr zmeura
  • 500 gr zahar

Spalam bine zmeura proaspata, apoi o lasam la scurs in strecuratoare cateva minute. Punem intr-un vas zmeura impreuna cu zaharul si lasam circa 30 minute sa isi lase zeama.Fierbem apoi la foc mic, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Lasam pe foc pana cand obtinem consistenta dorita. Distribuim in borcane si le sterilizam inca 15 minute.


2 Comments
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.410 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010