Tocmai m-a sunat canicula!
Întârzie puțin, dar vine
Ceva răcoritor să am e bine:
Tartă de lămâie și bezea.
INGREDIENTE pentru aluat
ingrediente pentru crema de lamaie
- 4 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 60 gr amidon
- coaja razuita de la o lamaie
- sucul (strecurat, fara pulpa ) de la doua lamai. Eu am obtinut 70 ml suc
- 350 ml apa (se poate folosi si lapte).
ingrediente pentru bezea
- 4 albusuri
- 4 linguri de zahar
PLAN DE LUCRU tarta cu crema de lamaie si bezea
- Intr-un bol, amestecam untul rece cu zaharul, oul si faina. Adaugam apa rece si framantam pana obtinem o coca pe care o invelim in folie alimentara si o lasam la frigider pentru 30 minute. Intindem aluatul rece intr-o forma rotunda (diametru 24 cm). Forma trebuie sa fie termorezistenta si unsa cu unt inainte. Intepam din loc in loc cu furculita.
- Bagam tarta 30 de minute in cuptorul incins la 180 grade sa se rumeneasca frumos. Lasam sa se raceasca complet apoi o scoatem din forma, acoperim aceeasi forma cu hartie de copt apoi reasezam tarta. Am folosit acest procedeu pentru a putea scoate tarta usor dupa ce a stat la cuptor si a o aseza apoi pe un platou.
- Pentru crema, punem galbenusurile cu zaharul intr-un vas, amestecam cu un tel apoi adaugam amidonul si omogenizam bine. Turnam zeama de lamaie si presaram coaja de portocala , apoi adaugam si apa (eu am incalzit-o bine, pentru a reduce din timpul de fierbere al cremei). Punem pe foc mic si lasam acolo pana obtinem consistenta unei budinci. Atentie: trebuie amestecat continuu, cu un tel, pentru a nu se prinde crema.
- lasam sa se raceasca putin crema, timp in care mixam bine albusurile cu zaharul pentru a obtine o spuma tare.
punem crema peste tarta, apoi adaugam spuma de albusuri. - lasam la cuptor aproximativ 10 minute, la 160 grade, doar pentru a prinde culoare bezeaua.
- lasam tarta sa se raceasca complet, apoi o bagam in frigider pentru macar 2-3 ore, inainte de servire.
- Pofta buna la tarta cu crema de lamaie si bezea.
- Este un desert perfect pentru cei care prefera o crema racoritoare, echilibrata de dulcele bezelei.