Bucatarii sunt precum arhitectii in miniatura. De exemplu, pot ridica turnulete in farfurie.
Ce iti trebuie (poza1):
– 120 gr de faina
– 3 oua
– 150 ml de lapte
– un plic praf de copt
– 3 linguri de zahar
Pt siropurile de zmeura si mure:
– 300 gr mure, 3 linguri de zahar
– 300 gr zmeura, 3 linguri de zahar
Plan de lucru:
– amestecam faina cu praful de copt.
– separam albusurile (pe care le batem spuma cu un praf de sare – poza 2) de galbenusuri (pe care le frecam cu zahar – poza 3).
– se mixeaza bine galbenusurile si se adauga treptat laptele si faina, mixand in continuare (pozele 4 , 5 si 6).
– turnam albusurile si omogenizam cu o lingura de silicon, cu miscari circulare, de jos in sus (pozele 7 si 8 ).
– punem o picatura de ulei in tigaie, o lasam sa se incinga bine, iar apoi turnam o jumatate de polonic de compozitie (poza 9)
– rumenim pe ambele parti (poza 10)
– lasam zmeura si murele, impreuna cu zaharul (in recipiente diferite), pentru 15 minute.(poza 11). Apoi le punem pe fiecare pe foc si le fierbem aproximativ 10 minute (pozele 12, 13).
– Formam turnuletul, intre clatite adaugaund un strat de sirop de zmeura alternand cu cel de mure (pozele 14, 15).
– pofta buna! (poza 16)
Timp de preparare: 50 minute
Top cuisine avec Lavi
septembrie 13, 2012 @ 04:55
Ce deliciu! Arata foarte bine!
Cristina
septembrie 13, 2012 @ 05:57
De nerefuzat!
sisterskitchen
septembrie 13, 2012 @ 06:19
Vrem si noi un turnulet!!
Rocsy Ciobanu
septembrie 13, 2012 @ 07:33
Ce delicioase!
strumfa bucatareste
septembrie 13, 2012 @ 09:46
nu e corect, vreau si eu
Angi
septembrie 13, 2012 @ 10:53
Facem schimb? Eu iti dau un Cupcake, iar tu un turnulet… 🙂
Laura Nechita
septembrie 13, 2012 @ 12:33
Poza vorbeste de la sine…arata demential !
Tincuta Clocotici
septembrie 13, 2012 @ 14:26
La lista de ingrediente ai uitat sa pui ouale? Citind reteta vad ca sunt necesare si vazand poza cred ca sunt 3. Este corect?
hapleablog
septembrie 13, 2012 @ 15:16
Corect. Am rectificat. Multumim!
DiaMar bucataria galbena
septembrie 13, 2012 @ 21:31
Un turnulet foarte apetisant.
Irina
septembrie 16, 2012 @ 19:45
Vreau si eu un turn, se poate?
adela
mai 25, 2013 @ 20:30
am sa fac si eu caci arata foarte bine
janet
iulie 13, 2013 @ 13:59
Chiar azi am cules zmeura,am fost la padure……chiar daca nu oi face un turnulet ca al tau….ceva tot o sa fac cu zmeura culeasa!
Apetisant turnulet si cred ca si parfumat!