La şcoala de gătit
E literă de lege:
Pentru suflat iei 1,
Pentru souffle iei 10!
INGREDIENTE
- 500 grame ciuperci
- 100 grame cascaval
- 3 oua
- 3 linguri smantana grasa
- 100 gr jambon tocat marunt
- 1 ceapa tocata marunt
- ulei de masline pt calit ceapa
- 1/2 ardei iute tocat marunt
- 3 linguri gris (sau pesmet)
- sare, piper, un praf de sare pt batutul albusurilor, boia dulce
PLAN DE LUCRU
- Spalam si taiem rondele ciupercile. Le punem in apa fiarta si le lasam pe foc circa 5 minute, apoi le scurgem bine de apa.
- Separat, calim ceapa tocata
Adaugam jambonul si mai lasam pe foc inca 5 minute. Condimentam cu sare, piper boia dulce
apoi adaugam ciupercile bine scurse de apa si ardeiul iute tocat marunt.
Mai lasam pe foc inca 5 minute.
- Punem compozitia intr-un bol.
Separam albusurile de galbensuri, adaugam galbenusurile peste amestecul de ciuperci,
apoi adaugam smantana.
- Batem albusurile spuma (cu un praf de sare), apoi le adaugam peste compozitie.
- Omogenizam usor cu o spatula de silicon si adaugam jumatate din cantitatea de cascaval si grisul.
- Turnam compozitia in 2 vase ceramice.
Acoperim cu restul de cascaval .
- Lasam la cuptorul incins – la 190 grade pentru 20 minute – pana se rumeneste frumos deasupra
- Servim cald sau rece, la fel de bun.
- Din pacate nu a mai ramas si pentru poza in sectiune…..
TeoBucatar
august 14, 2013 @ 19:15
Chiar eram curioasa ce poezioara ne servesti la un asa deliciu:)
DiaMar bucataria galbena
august 14, 2013 @ 20:28
Cu siguranta este super bun!Tare-mi plac ciupercile!
Toncean Sidonia
august 15, 2013 @ 12:39
Arata minunat si ti-a reusit tare bine!
Zau ca merita testata reteta asta….
Cristina
august 16, 2013 @ 07:50
Arata ff apetisant!
Retete vechi si noi
august 16, 2013 @ 09:40
Ti-a iesit perfect! felicitari pentru aspect si cred ca si gustul este pe masura!
Valentina Mihaescu
august 16, 2013 @ 10:33
Arata foarte apetisant! Sigur este si foarte gustos.
Sara & Miki
august 16, 2013 @ 10:45
M-am mai facut de mult un sufle si chiar mi-ai facut pofta. Arata super1
Magda Adina
septembrie 9, 2013 @ 17:32
Cu asta m-ai cam dat gata !!! 😉
alice
octombrie 8, 2013 @ 19:19
arata apetisant!