PIDE CU CARNE TOCATA SI PARMEZAN

Multe meniuri o să cucerească
Această pizza turcească.

INGREDIENTE pentru aluat

  • 500 gr faina
  • ½ cub drojdie
  • 100 ml lapte
  • o lingurita de zahar
  • o lingura de sare
  • 30 ml ulei
  • 200 ml apă calduta
  • un ou

pide poza 1

pentru topping

  • 200 gr carne tocata
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • un ou
  • condimente (sare, piper)
  • un fir ceapa verde tocat marunt

am folosit in plus fata de reteta de baza :

  • parmezan razuit
  • cascaval razuit

pide poza 4

PLAN DE LUCRU pide cu carne

  1. facem o adancitura in mijlocul fainii, ca un cuib pentru drojdie, zahar, sare, lapte, ou si apa. pide poza 2Framantam bine pana se formeaza un aluat. Incorporam si uleiul. pide poza 3Acoperim si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul (aproximativ o ora)
  2. in acest timp calim ceapa si usturoiul tocate marunt. pide poza 5 adaugam carnea. Condimentam si adaugam ceapa verde tocata marunt. Lasam la foc mediu pana se face carnea, amestecand din cand in cand.pide poza 6
  3. ne pudram mana cu faina si luam cate o bila de aluat (care poate fi lipicios). Intindem cu sucitorul o foaie de aluat cu grosime de aprox. 0,5 cm, forma dreptunghiulara
  4. presaram pe mijloc umplutura de carne, parmezan si cascavalpide poza 8
  5. rulam marginile aluatului. Le ungem cu galbenus de oupide poza 9pide poza 10
  6. bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 20 de minute. Puteti recomanda cu incredere aceasta reteta de pide cu carne prietenilor.pide poza 11

Bucataria turceasca s-a dezvoltat foarte mult in timpul perioadei otomane. In secolul 17, palatul sultanului avea o bucatarie cu in jur de 1300 de servitori si sute de bucatari. Acesti bucatari au fost cei care au rafinat si au perfectionat bucataria turceasca, pentru a satisface pretentiile palatului regal. Au fost create literalmente sute de feluri culinare in aceasta perioada.
Bucataria turceasca a fost puternic influentata de perioada otomana, cand au fost combinate traditiile locale cu influente din Grecia si Orientul mijlociu, ca si din Asia Centrala.
Bucataria turceasca si obiceiurile alimentare ale poporului turc au trecut prin schimbari dramatice in secolul 20, datorita influentei vestice, a scris gustos.ro.


4 Comments
Micul

martie 15, 2015 @ 20:54

Reply

Pfffffoooaaii ce pofta mi-ai facut. Arata tare fain !

simonacallas

martie 28, 2015 @ 22:08

Reply

Foarte frumoase si apetisante sunt, am auzit de ele, dar inca nu le-am testat 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020