Multe meniuri o să cucerească
Această pizza turcească.
INGREDIENTE pentru aluat
- 500 gr faina
- ½ cub drojdie
- 100 ml lapte
- o lingurita de zahar
- o lingura de sare
- 30 ml ulei
- 200 ml apă calduta
- un ou
pentru topping
- 200 gr carne tocata
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- un ou
- condimente (sare, piper)
- un fir ceapa verde tocat marunt
am folosit in plus fata de reteta de baza :
- parmezan razuit
- cascaval razuit
PLAN DE LUCRU pide cu carne
- facem o adancitura in mijlocul fainii, ca un cuib pentru drojdie, zahar, sare, lapte, ou si apa. Framantam bine pana se formeaza un aluat. Incorporam si uleiul. Acoperim si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul (aproximativ o ora)
- in acest timp calim ceapa si usturoiul tocate marunt. adaugam carnea. Condimentam si adaugam ceapa verde tocata marunt. Lasam la foc mediu pana se face carnea, amestecand din cand in cand.
- ne pudram mana cu faina si luam cate o bila de aluat (care poate fi lipicios). Intindem cu sucitorul o foaie de aluat cu grosime de aprox. 0,5 cm, forma dreptunghiulara
- presaram pe mijloc umplutura de carne, parmezan si cascaval
- rulam marginile aluatului. Le ungem cu galbenus de ou
- bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 20 de minute. Puteti recomanda cu incredere aceasta reteta de pide cu carne prietenilor.
Bucataria turceasca s-a dezvoltat foarte mult in timpul perioadei otomane. In secolul 17, palatul sultanului avea o bucatarie cu in jur de 1300 de servitori si sute de bucatari. Acesti bucatari au fost cei care au rafinat si au perfectionat bucataria turceasca, pentru a satisface pretentiile palatului regal. Au fost create literalmente sute de feluri culinare in aceasta perioada.
Bucataria turceasca a fost puternic influentata de perioada otomana, cand au fost combinate traditiile locale cu influente din Grecia si Orientul mijlociu, ca si din Asia Centrala.
Bucataria turceasca si obiceiurile alimentare ale poporului turc au trecut prin schimbari dramatice in secolul 20, datorita influentei vestice, a scris gustos.ro.
Micul
martie 15, 2015 @ 20:54
Pfffffoooaaii ce pofta mi-ai facut. Arata tare fain !
simonacallas
martie 28, 2015 @ 22:08
Foarte frumoase si apetisante sunt, am auzit de ele, dar inca nu le-am testat 🙂