tocanita de berbecut poza final

TOCANITA DE BERBECUT CU MASLINE

Voi știți cât de bine
Se combină berbecuțul cu măsline?

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de berbecut
  • 400 gr rosii decojite in suc de rosii (am folosit de la SunFood)
  • doua rosii decojite
  • 150 gr masline
  • 120 ml vin rosu
  • 2 cepe medii
  • un ardei rosu gras
  • 2 morcovi
  • o telina mica

tocanita de berbecut poza 1

 

PLAN DE LUCRU tocanita de berbecut

 

  1. va recomandam ca mai intai sa marinati carnea taiata cubulete intr-un amestec de mustar, zeama de lamaie, sare, piper, oregano si menta. Lasati carnea la frigider in acest amestec macar doua ore. Se va fragezi
  2. caliti 2-3 minute ceapa tocata marunttocanita de berbecut poza 2
  3. adaugati carnea si caliti pana cand isi schimba culoareatocanita de berbecut poza 3
  4. adaugati maslineletocanita de berbecut poza 4
  5. amestecati continuu timp de trei minute, dupa care adaugati legumele tocate si turnati apa cat sa acopere
  6. adaugati rosiile si sucul de rosiitocanita de berbecut poza 5
  7. condimentati cu sare si piper
  8. lasati sa fiarba inca 60 de minute la foc mediu
  9. pofta buna!tocanita de berbecut poza 6

Carnea de berbecut conţine fier si zinc are valori nutriţionale mari, fiind o sursă usor asimilabilă de fier si zinc. O porţie de carne de berbecut asigură aproximativ 30% din cantitatea din acest mineral de care are nevoie zilnic o persoană. Zincul este esenţial pentru cresterea oaselor, refacerea si cicatrizarea ţesuturilor si pentru întărirea sistemului imunitar.
Carnea de berbecut conţine, de asemenea, un aminoacid esenţial, mai rar întâlnit în alte alimente, care are capacitatea de a-i asigura organismului energia de care are nevoie pentru a funcţiona bine.


2 Comments
Simona

mai 27, 2015 @ 21:26

Reply

Cat de bun trebuie sa fie..

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 712 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010