Vapoare plutitoare, avioane zburătoare.
Privește norii, trec, rămâi cu ochii-n soare
Banc sec? Nu, haha. Zemos ca fructul moale
Zic: mâncați cireșe. Sunt răvășitoare.
INGREDIENTE pentru blat (dimensiuni 35×25 cm)
ingrediente pentru crema
- 800 gr crema de branza
- 200 gr unt moale
- 200 gr zahar pudra
ingrediente pentru topping
- 1 plic tort gelee rosu
- 250 ml sucul de la un compot de cirese
- 500 gr cirese proaspete fara samburi, taiate pe jumatate
PLAN DE LUCRU prajitura cu crema de branza si cirese proaspete
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma.
Mixam galbenusurile cu uleiul adaugat treptat
apoi adaugam amestecul de faina cu cacao si praful de copt si mixam la viteza mica pana la omogenizare completa. Am folosit aceasta reteta de blat si la prajitura fanta.
Punem treptat spuma de albusuri peste amestecul de galbenusuri si incorporam usor cu ajutorul unei palete de silicon. Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (dimensiune 35x25cm) cu pereti detasabili si acoperita cu hartie de copt.
Lasam aproximativ 25 de minute la cuptorul incins la 170 grade, pana trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca complet blatul, apoi pregatim crema de branza.
Pentru crema, punem intr-un bol untul moale cu zaharul pudra si mixam,
apoi adaugam crema de branza (tot la temperatura camerei) si omogenizam cu o paleta de silicon.
Turnam crema peste blatul racit si nivelam frumos cu o paleta
Lasam la frigider prajitura ca sa se intareasca crema, apoi punem ciresele peste toata suprafata prajiturii
Facem tort gelle-ul il rasam sa se raceasca putin, apoi il turnam deasupra cireselor
De preferat sa lasam prajitura la frigider peste noapte, daca nu aveti rabdare, macar 4-5 ore, apoi o portionam si servim cu mare pofta
Pofta buna la prajitura cu crema de branza si cirese proaspete!