PRAJITURA CU CREMA DE BRANZA SI CIRESE PROASPETE

Vapoare plutitoare, avioane zburătoare.
Privește norii, trec, rămâi cu ochii-n soare
Banc sec? Nu, haha. Zemos ca fructul moale
Zic: mâncați cireșe. Sunt răvășitoare.

INGREDIENTE pentru blat (dimensiuni 35×25 cm)

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 130 ml ulei
  • ingrediente pentru crema

    • 800 gr crema de branza
    • 200 gr unt moale
    • 200 gr zahar pudra

    ingrediente pentru topping

    • 1 plic tort gelee rosu
    • 250 ml sucul de la un compot de cirese
    • 500 gr cirese proaspete fara samburi, taiate pe jumatate

    PLAN DE LUCRU prajitura cu crema de branza si cirese proaspete

    Separam albusurile de galbenusuri.

    Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma.

    Mixam galbenusurile cu uleiul adaugat treptat

    apoi adaugam amestecul de faina cu cacao si praful de copt si mixam la viteza mica pana la omogenizare completa. Am folosit aceasta reteta de blat si la prajitura fanta.

    Punem treptat spuma de albusuri peste amestecul de galbenusuri si incorporam usor cu ajutorul unei palete de silicon. Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (dimensiune 35x25cm) cu pereti detasabili si acoperita cu hartie de copt.

    Lasam aproximativ 25 de minute la cuptorul incins la 170 grade, pana trece testul scobitorii.

    Lasam sa se raceasca complet blatul, apoi pregatim crema de branza.
    Pentru crema, punem intr-un bol untul moale cu zaharul pudra si mixam,

    apoi adaugam crema de branza (tot la temperatura camerei) si omogenizam cu o paleta de silicon.

    Turnam crema peste blatul racit si nivelam frumos cu o paleta

    prajitura cu crema de branza si cirese

    Lasam la frigider prajitura ca sa se intareasca crema, apoi punem ciresele peste toata suprafata prajiturii

    prajitura cu crema de branza si cirese

    Facem tort gelle-ul il rasam sa se raceasca putin, apoi il turnam deasupra cireselor

    prajitura cu crema de branza si cirese

    De preferat sa lasam prajitura la frigider peste noapte, daca nu aveti rabdare, macar 4-5 ore, apoi o portionam si servim cu mare pofta

    prajitura cu crema de branza si cirese

    Pofta buna la prajitura cu crema de branza si cirese proaspete!


    Leave Comment

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    author
    By hapleablog
    Cumpărați cartea
    Aboneaza-te la NEWSLETTER

    Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

    Cele mai citite articole
    Partener

    Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020