Vă prezint un tort … parcă-i vrăjit!
Cu bezea, frișcă și cremă delicioasă
Te face să te simți iubit
Și ziua, dintr-odată, e voioasă.
INGREDIENTE pentru doua blaturi de bezea
- 8 albusuri
- 300 gr zahar (eu am folosit zahar tos, se poate folosi foarte bine zahar pudra)
- 2 lingurite amidon
- 2 linguri zeama de lamaie (se poate folosi si otet de vin)
Ingrediente pentru crema
- 8 galbenusuri
- 800 ml lapte
- 4 linguri faina
- 4 linguri amidon
- 300 gr zahar
- 200 gr unt (la temperatura camerei)
- esenta de vanilie sau pastaie de vanilie
Ingrediente pentru crema
- 200 ml smantana pt frisca
- capsuni, bomboane, ciocolata de la Kinder
PLAN DE LUCRU tort pavlova cu crema de vanilie si frisca
Pentru blaturile de bezea, vom folosi ingredientele pe jumatate si vom coace doua blaturi.
Batem albusurile spuma, apoi treptat adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea care sa stea “batoasa” si sa fie lucioasa. Trebuie mixat bine pana se dizolva zaharul tos.
Presaram apoi amidonul cernut si zeama de lamaie si incorporam usor cu o spatula.
Desenam pe hartia de copt un cerc cu diametru de 24 cm, apoi asezam albusurile spuma in acest cerc, astfel incat sa semene cu un blat. Lasam la cuptorul incins la 110 grade timp de 2 ore.
Lasam blatul de bezea sa se raceasca in cuptor. Coacem cele 2 blaturi pe rand
Este de preferat sa facem blaturile de seara si sa asamblam tortul dimineata, cat mai aproape de momentul in care il consumam, pentru a nu se inmuia blatul de bezea.
Pentru crema, cu telul, amestecam galbenusurile cu zaharul.
Turnam 50 ml lapte si omogenizam.
Adaugam si faina cu amidonul, amestecam continuu cu telul (pentru a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 50 ml lapte si omogenizam.
Restul de lapte (700 ml lapte) il punem la fiert impreuna cu esenta de vanilie sau semintele de la pastaia de vanilie. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul. Tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca . Lasam la racit.
Mixam untul, apoi adaugam treptat din budinca si mixam pana obtinem crema finala.
Acoperim blatul de bezea cu jumatate din crema, apoi adaugam cel de-al doilea blat de bezea si restul de crema.
Deasupra punem frisca batuta nu foarte tare si adaugam dupa bunul plac fructe (am folosit capsuni) si ciocolata de la Kinder (ciocolata favorita a juniorului)
Pofta buna la tort pavlova cu creama de vanilie si frisca!