prajitura pufoasa cu fructe de padure poza final

PRAJITURA PUFOASA CU FRUCTE DE PADURE

Prăjitură pufoasă
Cu fructe de pădure
Pap juma de tavă, ies din casă
Și de parc dau zece ture.

INGREDIENTE pentru blat

  • 6 oua
  • 220 gr faina
  • 150 gr zahar tos
  • 60 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr fructe de padure proaspete (afine, zmeura, mure)
  • 100 gr fulgi de ciocolata 50 % cacaoprajitura pufoasa cu fructe de padure poza 1

pentru topping

  • 200 gr mure
  • 2 linguri de zahar
  • 50 gr ciocolata alba

PLAN DE LUCRU prajitura pufoasa cu fructe de padure

  1. separam albusurile de galbenusuri. prajitura pufoasa cu fructe de padure poza 2Mixam cu un praf de sare albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma care sta “bat” .
  2. mixam galbenusurile (la viteza mica) cu uleiul pe care il adaugam treptat.prajitura pufoasa cu fructe de padure poza 3
  3. turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o paleta de silicon.
  4. adaugam faina amestecata cu praful de copt, in “ploaie”, incorporam tot cu paleta. prajitura pufoasa cu fructe de padure poza 4Presaram si fulgii de ciocolata si omogenizam. prajitura pufoasa cu fructe de padure poza 5
    intindem compozitia obtinuta intr-o tava 35×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Adaugam, deasupra aluatului, fructele de padure (spalate si lasate la uscat ).prajitura pufoasa cu fructe de padure poza 6
  5. bagam si lansam aproximativ 30 de minute in cuptorul incins la 180 de grade (pana se rumeneste) prajitura pufoasa cu fructe de padure poza 7
    Pentru extra-topping de fructe de padure, amestecam intr-un vas murele cu zaharul. Le lasam aproximativ 30 minute sa isi lase zeama, apoi punem pe foc cat sa se topeasca zaharul si sa obtinem un topping nu foarte gros.
    Acoperim prajitura cu sosul de mure, apoi cu ciocolata alba topita la bain-marie. prajitura pufoasa cu fructe de padure poza 8
  6. pofta buna la prajitura pufoasa cu fructe de padure.prajitura pufoasa cu fructe de padure

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 741 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010