chec pufos cu iaurt si mure poza nou

CHEC PUFOS CU IAURT SI MURE

Când spun fructe de pădure,
Mă gândesc la drumeții
Sau la un chec, cum ar fi
Unul pufos, cu iaurt și mure.

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr de zahar
  • 180 gr de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 140 gr iaurt (am folosit iaurt cu 3,5% grasime)
  • un praf de sare
  • 300 gr mure proaspete ( spalate si lasate la scurs, zvantate)chec pufos cu iaurt si mure poza 1

PLAN DE LUCRU chec pufos cu iaurt si mure

  1. se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, cu praful de sare. Treptat se adauga si jumatate din cantitatea de zahar pana obtinem o spuma “batoasa”.chec pufos cu iaurt si mure poza 2
  2. Galbenusurile se mixeaza separat in alt bol cu zaharul, pana cand acestea isi schimba culoarea. Apoi adaugam uleiul treptat si mixam la viteza mica. In final, adaugam si iaurtul si omogenizam tot cu mixerul.chec pufos cu iaurt si mure poza 3
  3. adaugam amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si incorporam usor cu o spatula de silicon.chec pufos cu iaurt si mure poza 4
  4. adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si cernute. Incorporam usor tot cu spatula.
  5. Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt (eu am ales a doua varianta).
  6. Asezam apoi un strat de mure. chec pufos cu iaurt si mure poza 5Acoperim cu restul de aluat si asezam deasupra murele ramase.chec pufos cu iaurt si mure poza 6
  7. checul se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute, pana trece “testul scobitorii”. Coacem checul la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.
  8. Lasam sa se raceasca complet, apoi il scoatem din forma (inlaturam hartia de copt ) si il asezam pe un platou.chec pufos cu iaurt si mure poza 7
  9. Noi nu am avut rabdare si l-am feliat cat inca era cald (poza 8). chec pufos cu iaurt si mure poza 8Este absolut delicios si merge de minune in orice moment al zilei (poza 9). chec pufos cu iaurt si murePofta buna la chec pufos cu iaurt si mure!

Este un desert rapid si spornic. Eu il prepar cand am pofta de ceva bun si dulce pentru cafeaua de dimineata iar fructele se pot inlocui in functie de sezon si de preferinte.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.407 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010