prajitura pufoasa cu zmeura poza final

PRAJITURA PUFOASA CU ZMEURA

O prajitură  mai pufoasă ca un nor,
Cu parfum de zmeură îmbătător…
Și-acum un pont pentru extra savoare:
Preparați, pentru topping, icing de portocale.

INGREDIENTE pentru prajitura

  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar tos
  • 75 gr unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 300 gr zmeura proaspata

prajitura pufoasa cu zmeura poza 1pentru icing

  • 100 gr zahar pudra
  • zeama de portocala

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. separam albusurile de galbenusuri (poza 2). Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,  apoi adaugam treptat 100 gr de zahar tos si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat”. prajitura pufoasa cu zmeura poza 2
  2. mixam restul de zahar tos cu galbenusurile.
  3. turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o spatula prajitura pufoasa cu zmeura poza 3
  4. adaugam, alternand, untul topit si faina amestecata cu praful de copt. Incorporam tot cu o spatula de plastic sau o lingura de lemn, pana obtinem compozitia prajitura pufoasa cu zmeura poza 4
  5. intindem compozitia intr-o tava (dimensiune 35×20 cm), acoperita cu hartie de copt. Adaugam zmeura prajitura pufoasa cu zmeura poza 5
  6. bagam la cuptorul incins la 190 grade pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste prajitura pufoasa cu zmeura poza 6
  7. Preparam icing-ul omogenizand zaharul pudra cu zeama de portocala, pana cand obtinem un sirop consistent pe care il turnam peste prajitura (dupa ce aceasta s-a racit)
  8. pofta bunaprajitura pufoasa cu zmeura poza 7

 


4 Comments
Rocsy Ciobanu

iulie 28, 2014 @ 22:08

Reply

Imi place, are si zmeura, nu poate fi decat foarte buna!

Gabriela

iulie 29, 2014 @ 22:40

Reply

Foarte bună prăjitura! Interesantă combinația cu glazura de portocale!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.441 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010