Vulpea la struguri se uita,
Nu știa cum să îi fure…
Era mai simplă toată treaba
Dacă râvnea la niște mure.
INGREDIENTE pentru blat
- 6 oua
- 150 g. de zahar
- 120 g faina
- 1 plic praf de copt
- 40 ml ulei
- 30 ml apa
- 200 g mure

ingrediente pentru crema
- 300 ml smantana pentru frisca
- 300 gr nutella
ingrediente pentru ornat
- 100 g nutella (pentru un strat subtire deasupra prajiturii)
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g ciocolata
PLAN DE LUCRU prajitura pufoasa cu mure
Mai intai și mai intai preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma, turnand apa, putin cate putin. Spre final, presaram zaharul si mixam pana cand spuma de albusuri ramane pe tel.

Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula de silicon.

Presaram si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam cu o paleta de silicon. Am folosit acest blat pufos si la prajitura cu mascarpone si ananas.
Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (30×25 cm) si adaugam murele. Lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem de pe hartia de copt si taiem blatul racit pe jumatate.

Acum este momentul sa preparam crema. Mixam smantana pana obtinem frisca, apoi adaugam nutella

si amestecam cu o paleta de silicon

Adaugam crema intre jumatatile de blat.

Apoi blatul de sus il mai acoperim cu un strat de nutella.

Pentru urmatorul strat mixam frisca ramasa si acoperim prajitura. Ornam apoi dupa bunul plac cu bucati de ciocolata.
Pofta buna la prajitura pufoasa cu mure si nutella!

