Cu-acest pui cu conopidă
Este un mare necaz:
Nu ai răbdare şi te frigi
Vrând să-l mananci de pe-aragaz!
INGREDIENTE
- 1 kg conopida (desfacuta in buchetele)
- 400 gr piept de pui taiat cubulete
- 1 ceapa tocata marunt
- 150 gr unt
- 1 legatura patrunjel
- 200 ml lapte
- 3 linguri amidon de porumb
- 300 gr smantana grasa (24% grasime)
- sare, piper dupa gust
PLAN DE LUCRU
- calim ceapa tocata in 50 gr unt (poza 2). Adaugam carnea de pui taiata cubulete (poza 3). Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea.
- Separat, in alt vas punem apa cu sare la fiert iar cand aceasta incepe sa fiarba adaugam buchetelele de conopida si lasam sa fiarba circa 10 minute (pana cand se face conopida).(poza 4)
- Intr-un ibric topim restul de unt peste care adaugam laptele si amidonul. Amestecam ca sa se diyolve amidonul. Turnam acest amestec peste pui (poza 5).
- Adaugam patrunjelul tocat, sare si piper (poza 6) lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si conopida fiarta si scursa si mai lasam pe foc inca 5 minute. (poza 7).
- Luam de pe foc, adaugam si smantana grasa (poza 8) amestecam si gata mancarea
- Pofta buna! (poza 9)
Sidy
septembrie 24, 2013 @ 08:11
Waw ce bunatate !
Usor de facut dar….foarte, foarte bun !!!
Ma lasi sa-ti…..fur reteta ?
Multumesc anticipat !
Alina Vicu
septembrie 24, 2013 @ 09:42
Ce bunatate! Ma trec fiorii cand ma gandesc cat e de gustos. 🙂
Valentina Mihaescu
septembrie 24, 2013 @ 21:37
Mie nu prea imi place conopida. Dar stiind cat de buna este pentru sanatate trebuie sa incerc sa-mi schimb gusturile. Asa ca-mi pica bine reteta asta faina. O incerc si eu, poate..poate ..
Cristina
septembrie 25, 2013 @ 20:50
Cred ca e buna mancarica ta!
Ana
septembrie 27, 2013 @ 10:55
Am facut-o si e buna rau. I-am mai adaugat un pic de zeama de lamiie, a facut-o si mai buna.
hapleablog
septembrie 27, 2013 @ 20:31
Multumim pentru sugestie 🙂
nico
aprilie 5, 2015 @ 22:21
A iesit minunata! Multumesc pentru reteta!
Ana
septembrie 15, 2017 @ 15:35
In loc de amidon de porumb ce punem?
hapleablog
octombrie 10, 2017 @ 22:23
Faina