E incredibil, dar legenda spune,
Că-n Transilvania, şi cică e pe bune,
Însuşi Dracula, cel dintâi strigoi,
Era mort după supă de-usturoi.
INGREDIENTE
- 3 capatani de usturoi
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 cartofi medii (taiati ca pt piure)
- 1 bucatica telina (tocata)
- 1 litru de supa clara (daca nu aveti supa puneti apa)
- 50 gr unt
- 200 ml smantana dulce (de gatit)
- sare,
- crutoane
- calim ceapa in unt
apoi adaugam legumele taiate. Acoperim cu supa
Adaugam sare si lasam la fiert circa 25 minute.
- adaugam usturoiul
si mai lasam inca 5 minute pe foc.
- scoatem legumele fierte intr-un alt vas si le facem pasta cu ajutorul blenderului. Subtiem supa crema dupa gust cu apa in care au fiert legumele, apoi adaugam smantana lichida
- Servim cu crutoane
Pofta buna!
Creare site web ieftin
noiembrie 19, 2013 @ 11:06
Uaaa, ii si simt mirosul, asta trebuie incercat 😉
Brindusa
noiembrie 19, 2013 @ 12:02
Ce reteta interesanta. Noua ne plac mult supele, dar de usturoi n-am facut. Inca 😉
coco
noiembrie 19, 2013 @ 12:59
stiu de ea, chiar nu am mancat!!!
adriana
noiembrie 19, 2013 @ 13:51
Nu mă dau în lături de la a “gusta ” şi eu un bol cu supă.
Laura Nechita
noiembrie 19, 2013 @ 18:03
M-ai dat gata! cred ca este dementiala! esti fenomenal si ai niste retete grozave!
Gabriela
noiembrie 20, 2013 @ 00:03
O fi buna, ma gandesc!
P.S. Pai, dupa 3 capatani de usturoi, te cred si eu ca a murit bietul Dracula!:)))
Sidy
noiembrie 20, 2013 @ 07:49
Cum noi suntem fani usturoi, me-ai nimerit la fix….trebuie sa o incerc si eu !
O zi minunata !
Cristina
noiembrie 20, 2013 @ 09:29
Am mancat in Austria si mi-a placut! O sa o incerc si eu!
TeoBucatar
noiembrie 20, 2013 @ 11:36
Recunosc ca nu am facut niciodata dar pare apetisanta!
Simona
noiembrie 20, 2013 @ 13:51
Acum cativa ani am gasit o reteta asemanatoare, pe care o am salvata undeva.. De atunci tot imi doresc s-o fac.. n-am reusit 🙂 Sunt tare curioasa de gust.. dar cum imi place usturoiul, cred ca-mi va placea!
Silviu
noiembrie 21, 2013 @ 02:17
N-am mai auzit de supa din usturoi dar imi ploua in gura… cu singuranta o s-o incerc. Multumim!
Paula Gafitescu
noiembrie 21, 2013 @ 08:33
Imi place mult usturoiul asa ca mi-ar placea si o portie din supa asta delicioasa!
Dana_Retetegg
noiembrie 22, 2013 @ 22:03
Wow, arata super!! N-am mancat niciodata, dar n-as refuza o portie 😛
Zsolt
iunie 25, 2014 @ 15:25
Foarte tare supa , usturoiul ne place foarte mult si inca ceva chiar acuma e pe foc supa, sper sa imi iasa multumesc
Teodora
octombrie 19, 2015 @ 12:24
Pentru cate portii este reteta? As vrea sa fac vreo 4 l si n-as vrea s-o fac stravezie.Merci!
hapleablog
octombrie 20, 2015 @ 22:43
Ar trebui sa ajunga pentru patru portii. Pofta buna!