Plăcinta cu brânză dulce și caise
La care prichindelul tot poftise
Tocmai ce a fost scoasă din cuptor
Și are un parfum îmbietor.
INGREDIENTE pt. aluat
- 250 gr faina
- 1 ou
- 1 lingura ulei de masline
- ½ plic drojdie uscata
- 100 ml lapte
- 50 ml apa calduta
- 2 linguri de zahar
pentru umplutura
- 450 gr branza dulce
- 8 caise proaspete
- 3 oua
- 3 linguri zahar
pentru uns pe deasupra
- 1 galbenus de ou
- Ne mai trebuie o lingura de unt pt uns tava
PLAN DE LUCRU placinta cu branza dulce
- Mai intai facem maiaua: incalzim laptele cu zaharul si amestecam cu drojdia uscata. Lasam 5 minute in mediu cald.
Ar trebui sa isi dubleze volumul in acest timp
- Punem faina intr-un castron mare. Facem o adancitura in centru, unde amestecam maiaua cu oul si cu uleiul.
Framantam pana se incorporeaza bine. Adaugam treptat apa calduta pana obtinem un aluat elastic.
- Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit in mediu cald cel putin o jumatate de ora.
- In acest timp pregatim umplutura: amestecam branza de vaci cu ouale, zaharul si cu 3 caise taiate cubulete
Aluatul obtinut il intindem intr-o forma rotunda unsa cu unt (am folosit o forma cu diametrul 26 cm). L-am intins la un diametru mai mare decat dimensiunea formei pe care o utilizam. Acoperim cu amestecul de branza dulce si caise, apoi inchidem cu marginea ramasa. In centru asezam restul de caise taiate pe jumatate sau sferturi. - Ungem cu galbenus de ou.
Lasam pentru aproximativ 30-40 minute in uptorul incins la 180 de grade, pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Lasam placinta cu branza dulce si caise sa se raceasca, apoi servim cu mare pofta.
- Pofta buna!
olivia
iulie 31, 2016 @ 20:12
Oricine are pofta mare la un asemenea deliciu.