CIOCOLATA DE CASA CU CAFEA, NUCI SI CAISE

Un desert care se completeaza cu cafeaua de dimineata, dar si cu ceaiul de dupa-amiaza. Placere si energie intr-un cubulet de ciocolata.

Ce iti trebuie  (poza1):
– 1 cutie lapte condesat (397 gr DeLatte)
– 200 gr unt
– 400 gr lapte praf indulcit
– 3 linguri cafea instant (ness)
– 200 ml frisca lichida
– 3 linguri cacao
– 100 gr nuci (pe care le tocam nu foarte marunt)
– 100 gr caise deshidratate (hidratate in apa rece pt 30 minute inainte de a le pune in ciocolata)
– 1 foaie de napolitana (nu apare in poza)

Plan de lucru:
-Topim untul (poza 2), apoi adaugam laptele condesat (poza 3). Lasam pe foc mic pana se dizolva, apoi adaugam cele 3 linguri de ness (poza 4). Amestecam cu un tel pana se dizolva granulele de ness. Luam de pe foc si adaugam frisca lichida (poza 5). Presaram si cacao. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam laptele praf si amestecam energic cu telul (poza 6). Adaugam caisele taiate marunt si nuca (poza 7). Obtinem o pasta cremoasa.
-Intr-un vas (30×20 cm), am pus foaie de napolitana (poza 8 ). Am adaugat ciocolata (poza 9) si am acoperit cu napolitana (poza 10). Lasam la racit minim 8-10 ore, apoi servim.
Este absolut delicioooasa.Te lingi pe degete.
– Pofta mare! (poza 11)

Timp de preparare: 20 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 40 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


22 Comments
bucatariamirelei

noiembrie 17, 2012 @ 08:31

Reply

cafea si caise suna tare interesant,,,am sa incerc.pupp!

DiaMar bucataria galbena

noiembrie 17, 2012 @ 08:35

Reply

O combinatie super delicioasa!O zi buna!

Rocsy Ciobanu

noiembrie 17, 2012 @ 08:45

Reply

Imi place mult…Cred ca are un gust deosebit…

Cristina

noiembrie 17, 2012 @ 11:22

Reply

O idee foarte buna!

Poliana

noiembrie 17, 2012 @ 21:50

Reply

Grozav! Ciocolata de casa amm facut eu, doar ca in alta combinatie.. Asta e tare delicioasa!

Daniela

noiembrie 18, 2012 @ 06:46

Reply

Uau, ce ingrediente delicioase are ciocolata ta… O patratica si pentru mine, ca am cafeluta calda in fata ochilor… O duminica placuta sa ai „nene Haplea” !

Timea

noiembrie 18, 2012 @ 16:02

Reply

Super gustoasa ciocolota de casa!

Simona

noiembrie 18, 2012 @ 18:46

Reply

O bunatate!!! Fur si eu cateva bucatale..

Magda Adina

noiembrie 18, 2012 @ 19:25

Reply

OMG !!!! Ce combinatie !!!! <3

Irina

noiembrie 18, 2012 @ 19:46

Reply

Ei bine, cred ca e foarte buna, mi s-a facut cu adevarat pofta!!!

prajituricisialtedulciuri

noiembrie 19, 2012 @ 19:33

Reply

Ingrediente super pentru o ciocolata de casa!

Tincuta Clocotici

noiembrie 20, 2012 @ 11:59

Reply

Cam multe calorii, dar ma voi „sacrifica” si o s-o probez!

Simona

noiembrie 20, 2012 @ 14:16

Reply

Minunata combinatia!!!!

clubuldeciocolata

noiembrie 20, 2012 @ 15:54

Reply

foarte bun

Liana Toma

noiembrie 20, 2012 @ 16:15

Reply

Vaaai, iar ne-am nimerit!! Asta a fost ultimul dulce pe care l-am preparat saptamana trecuta, dar crede-ma ca n-am avut vreme sa-i fac poze, ca s-a topit pe loc! Trebuie refacut musai, ca tare-i bun. O sa incerc si eu cu lapte condensat, daca gasesc.

Flori

noiembrie 20, 2012 @ 17:00

Reply

Mmm! Cu cafea! Minunatie nu alta! 🙂

Adriana

noiembrie 22, 2012 @ 19:56

Reply

Imi plac ingredientele folosite: lapte condensat, cafea, frişcă. Numai bunătăţi ai folosit, cum n-a fi bună.

Liana Toma

decembrie 4, 2012 @ 00:53

Reply

Si lapte praf si lapte condensat cred ca e o nebunie!! de incercat 😉

hapleablog

decembrie 5, 2012 @ 18:54

Reply

Si noua ne-a placut ciocolata!

Tincuta Clocotici

decembrie 13, 2012 @ 10:57

Reply

Am facut-o, mi-a placut si o voi repeta de Craciun.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020