Un desert care se completeaza cu cafeaua de dimineata, dar si cu ceaiul de dupa-amiaza. Placere si energie intr-un cubulet de ciocolata.
Ce iti trebuie (poza1):
– 1 cutie lapte condesat (397 gr DeLatte)
– 200 gr unt
– 400 gr lapte praf indulcit
– 3 linguri cafea instant (ness)
– 200 ml frisca lichida
– 3 linguri cacao
– 100 gr nuci (pe care le tocam nu foarte marunt)
– 100 gr caise deshidratate (hidratate in apa rece pt 30 minute inainte de a le pune in ciocolata)
– 1 foaie de napolitana (nu apare in poza)
Plan de lucru:
-Topim untul (poza 2), apoi adaugam laptele condesat (poza 3). Lasam pe foc mic pana se dizolva, apoi adaugam cele 3 linguri de ness (poza 4). Amestecam cu un tel pana se dizolva granulele de ness. Luam de pe foc si adaugam frisca lichida (poza 5). Presaram si cacao. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam laptele praf si amestecam energic cu telul (poza 6). Adaugam caisele taiate marunt si nuca (poza 7). Obtinem o pasta cremoasa.
-Intr-un vas (30×20 cm), am pus foaie de napolitana (poza 8 ). Am adaugat ciocolata (poza 9) si am acoperit cu napolitana (poza 10). Lasam la racit minim 8-10 ore, apoi servim.
Este absolut delicioooasa.Te lingi pe degete.
– Pofta mare! (poza 11)
Timp de preparare: 20 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 40 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
bucatariamirelei
noiembrie 17, 2012 @ 08:31
cafea si caise suna tare interesant,,,am sa incerc.pupp!
DiaMar bucataria galbena
noiembrie 17, 2012 @ 08:35
O combinatie super delicioasa!O zi buna!
Rocsy Ciobanu
noiembrie 17, 2012 @ 08:45
Imi place mult…Cred ca are un gust deosebit…
Cristina
noiembrie 17, 2012 @ 11:22
O idee foarte buna!
Poliana
noiembrie 17, 2012 @ 21:50
Grozav! Ciocolata de casa amm facut eu, doar ca in alta combinatie.. Asta e tare delicioasa!
Daniela
noiembrie 18, 2012 @ 06:46
Uau, ce ingrediente delicioase are ciocolata ta… O patratica si pentru mine, ca am cafeluta calda in fata ochilor… O duminica placuta sa ai „nene Haplea” !
Timea
noiembrie 18, 2012 @ 16:02
Super gustoasa ciocolota de casa!
Simona
noiembrie 18, 2012 @ 18:46
O bunatate!!! Fur si eu cateva bucatale..
Magda Adina
noiembrie 18, 2012 @ 19:25
OMG !!!! Ce combinatie !!!! <3
Irina
noiembrie 18, 2012 @ 19:46
Ei bine, cred ca e foarte buna, mi s-a facut cu adevarat pofta!!!
prajituricisialtedulciuri
noiembrie 19, 2012 @ 19:33
Ingrediente super pentru o ciocolata de casa!
Tincuta Clocotici
noiembrie 20, 2012 @ 11:59
Cam multe calorii, dar ma voi „sacrifica” si o s-o probez!
Simona
noiembrie 20, 2012 @ 14:16
Minunata combinatia!!!!
clubuldeciocolata
noiembrie 20, 2012 @ 15:54
foarte bun
Liana Toma
noiembrie 20, 2012 @ 16:15
Vaaai, iar ne-am nimerit!! Asta a fost ultimul dulce pe care l-am preparat saptamana trecuta, dar crede-ma ca n-am avut vreme sa-i fac poze, ca s-a topit pe loc! Trebuie refacut musai, ca tare-i bun. O sa incerc si eu cu lapte condensat, daca gasesc.
Flori
noiembrie 20, 2012 @ 17:00
Mmm! Cu cafea! Minunatie nu alta! 🙂
Adriana
noiembrie 22, 2012 @ 19:56
Imi plac ingredientele folosite: lapte condensat, cafea, frişcă. Numai bunătăţi ai folosit, cum n-a fi bună.
Liana Toma
decembrie 4, 2012 @ 00:53
Si lapte praf si lapte condensat cred ca e o nebunie!! de incercat 😉
hapleablog
decembrie 5, 2012 @ 18:54
Si noua ne-a placut ciocolata!
Tincuta Clocotici
decembrie 13, 2012 @ 10:57
Am facut-o, mi-a placut si o voi repeta de Craciun.