PLACHIE DE CRAP

plachie de crap poza10

Cu piper, foaie de dafin
Maghiran, morcov şi ceapă
Crapul se simte în plachie
Precum peştele în apă.

Ce iti trebuie 4 portii (poza 1)
– 500 file de crap
– 2 morcovi
– 2 cepe
– 1 ardei gras rosu
– 300 ml suc de rosii
– sare, piper, maghiran
– 2 foi de dafin
– 1 legatura ceapa verde
– 2 linguri de faina
– ulei pt prajit

Plan de lucru:
– curatam de solzi (daca este cazul), spalam si taiem in bucati mai mici crapul.
– Condimentam pestele cu sare, piper, apoi il trecem prin faina si il prajim. (poza 2).Il rumenim pe ambele fete.
– separat, il alt vas, calim ceapa (poza 3). Adaugam morcovii (poza 4) si apoi ardeii taiati julien (poza 5).
– Adaugam apa cat sa acopere legumele. Condimentam dupa gust (cu sare, piper, maghiran, foaie de dafin) (poza 6).
– Lasam pe foc sa fiarba apoi adaugam si sosul de rosii si pestele (l-am curatat de piele) (poza 7).
– Lasam 5 minute, punem totul intr-un vas termorezistent, adaugam ceapa verde tocata marunt (poza 8 ) apoi bagam la cuptor la 170 grade pentru 40 minute (poza 9).
– Chiar daca pentru peste e recomandat vinul alb, am servit cu vin roze si a mers de minune.
– Pofta mare (poza 10).

Timp de preparare: 9 de minute
Pret: 8 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


11 Comments
Cristina

mai 22, 2013 @ 20:39

Reply

Tare buna. Nu as refuza o portie!

Magda Adina

mai 23, 2013 @ 18:57

Reply

Abia astept sa fac si eu !!! 😉

Laura @ Transylvanian Kitchen

mai 24, 2013 @ 09:24

Reply

Cred ca a fost tare bun…parca simt deja aromele…

Gabriela

mai 24, 2013 @ 19:12

Reply

Ce mancare gustoasa!

The Wandering Oltean

mai 24, 2013 @ 19:27

Reply

Asta da. Asa ce va nu ași refuza niciodata

Simona

mai 24, 2013 @ 20:37

Reply

O am de multtt timp pe lista… Din pacate tot nu-i vine randul.. :)

Laura

mai 26, 2013 @ 21:23

Reply

Ce prezentare frumoasa !
Tare buna papa !

vasile

mai 27, 2013 @ 03:42

Reply

Arata tare bine! Foarte buna!

Teobucatar

mai 27, 2013 @ 17:52

Reply

Arata apetisant plachia ta!

Bucate-apetisante

mai 29, 2013 @ 13:41

Reply

Vaaaiii, mi-e atat de poftaaaa !!! Trebuie sa-mi fac si eu,trebuie…

Oana

mai 31, 2013 @ 13:05

Reply

Asa ceva cu mare placere as manca și în acest moment dacă aș avea în față!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 582 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010