Încerc să fiu cât mai subtil,
Dar totul este evident
Să faci delicii cu FoodVille
Nici n-ai nevoie de talent
INGREDIENTE pentru doua portii mari
- 200 gr paste (am folosit capellini)
- 200 ml suc de rosii (mai concentrat)
- 1 ceapa medie
- 1 conserva somon de la Foodville
- 50 gr masline
- sare, piper dupa gust
- 2 linguri ulei de masline
- busuioc proaspat
PLAN DE LUCRU paste cu rosii si somon
Punem pastele in apa clocotita, in care am presarat in prealabil un praf de sare. Le lasam la fiert 10 minute (sau cat scrie pe cutie). Scurgem bine pastele fierte.
Preparam sosul de rosii: calim in uleiul de masline ceapa pe care am dat-o prin razatoare. Se poate toca, dar marunt, am vrut sa nu se simta bucati de ceapa…
Adaugam sucul de rosii, sare, piper dupa gust. Lasam sa fiarba cateva minute pana scade si obtinem un sos mai dens (poza 3).
Amestecam pastele fierte si scurse bine de apa cu sosul de rosii. Desfacem conserva de somon de la Foodville.
Punem in farfurie paste, apoi adaugam masline, busuioc verde tocat marut apoi bucati de somon. In loc de masline, se pot folosi si capere in otet.
Pofta buna la paste cu rosii si somon! Daca va place pestele, cu siguranta va vor placea si pastele cu sardine.