INGHETATA DE VANILIE

Haplea si-a sporit arsenalul de lupta contra caniculei cu un aparat de facut inghetata. Prima reteta pusa in practica a fost inghetata de vanilie, dar urmeaza altele: cu fructe, ness, cacao etc.

Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
– 2 galbenusuri
– 200 ml lapte
– 200 ml frisca lichida
– 1 pastaie de vanilie naturala
– 50 gr zahar

Optional:
-topping de ciocolata
-cornet pt inghetata

Plan de lucru:
– crestam pe lungime pastaia de vanilie si razuim cu varful unui cutit semintele (poza 2). Punem semintele si pastaia in lapte, apoi incalzim pana la punctul de fierbere. Lasam apoi laptele deoparte pentru 30 minute pentru a infuza aroma de vanilie (poza 3 ).
– intre timp frecam galbenusurile cu zaharul pana obtinem consistenta unei creme (pozele 4 si 5 ).
– strecuram laptele si il infierbantam din nou, apoi il turnam in fir subtire peste crema de galbenusuri (poza 6) si amestecam in continuu cu ajutorul unui tel, pana se ingroasa putin (poza 7). Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam frisca lichida (poza 8 ). De preferat sa lasam aceasta compozitie in frigider pentru minim 1-2 ore.
– acum intervine masina de facut inghetata. Bolul interior al aparatului trebuie lasat la congelator pentru minim 12 ore. Abia apoi il utilizam (poza 9). Pornim masina de facut inghetata, apoi in timp ce merge adaugam compozitia de inghetata luata din frigider (poza 10). Lasam aparatul sa isi faca treaba cam 20 minute (poza 11) si gata inghetata (poza 12).

Alternativa la aparatul de inghetata este sa punem compozitia de inghetata la congelator si, la un interval de 40 minute, de 3 ori, scoatem de la congelator si incercam sa spargem cristalele de gheata care se formeaza. Dupa ce am repetat procedeul lasam la congelator pana este gata inghetata.
Cert este ca noi suntem foarte incantati de acest aparat pentru ca am obtinut o inghetata foarte cremoasa, ne-a dus cu gandul la inghetata mancata in Italia, poate cea mai buna inghetata…..

– Pofta buna (pozele 13, 14, 15)

Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul in care sta la congelator)
Pret: 3/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


13 Comments
mitinita

august 1, 2012 @ 20:17

Reply

Ma batea si pe mine gandul sa-mi iau un aparat de facut inghetata. Acum poti sa-mi spui tu daca este o investitie buna si cu cat ti-a usurat viata. Mai spunea cineva ca depinde si de cat loc ai in congelator:) Foarte apetisanta arata inghetata!

hapleablog

august 2, 2012 @ 04:38

Reply

Este o investitie foarte buna, pentru ca ai garantia ca nu mananci inghetata cu tot felul de prafuri in ea. In cazul nostru, bolul interior nu este foarte mare si pana la urma i se gaseste loc in congelator 🙂

mikimika10

august 1, 2012 @ 20:44

Reply

Excelenta inghetata, mai ales cu aparatul care o face cremoasa si cu siguranta delicioasa…avem mare nevoie de ea in aceste zile caniculare, multumim 🙂

Poliana

august 2, 2012 @ 05:44

Reply

Daaa, e bine sa ai aparata de inghetata, eu nu am dar parca as vrea sa fac rost de asa ceva. Inghetataa?? Super arata!

Magda Adina

august 2, 2012 @ 10:00

Reply

Anul viitor investesc si eu intr-un aparat de inghe , e bine de avut la casa omului !! 😉 Se pare ca tuturor ne place inghetata , chiar si mie , care nu eram mare fan , dar pe caldura asta , o savurez cu mare pofta!!!

Laura Nechita

august 2, 2012 @ 13:14

Reply

Felicitari pentru deliciosenia asta de inghetata. Si eu am achizitionat un aparat pt inghetata si chiar voi experimenta si eu in curand.

Mare Maria

august 3, 2012 @ 05:54

Reply

La cat mai multe retete de inghetata…..delicioase si cremoase!!!! Felicitari pentru aparat!

DiaMar bucataria galbena

august 3, 2012 @ 06:00

Reply

O inghetata delicioasa.Eu sunt cel mai mare fan.
Eu una nu ma impac absolut deloc cu aparatul de facut inghetata,zace intr-un dulap.Tot congelatorul este cel mai bun aparat.
O zi buna iti doresc!

Cristina

august 3, 2012 @ 10:35

Reply

Perfecta! Mi-ai facut o pofta de zile mari…

Margot

august 6, 2012 @ 11:09

Reply

inghetata de vanilie este preferata mea!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020