Mini-tort cu nucă
Maxi-răsfăț culinar
Noul an să vă aducă
Bunătăți iar și iar.
INGREDIENTE pentru blat
pentru crema (gasiti poze pas cu pas la prajitura Imperial)
- 6 galbenusuri
- 600 ml lapte
- 3 linguri faina
- 3 linguri amidon
- 150 gr zahar
- 150 gr unt (la temperatura camerei)
- pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
pentru glazura
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 50 gr fulgi de migdale
PLAN DE LUCRU mini-tort cu nuca si crema de vanilie
- Pt blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma care sta “bat” .
- adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o paleta de silicon. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.
- intindem compozitia obtinuta intr-o tava de dimensiunea cuptorului, tapetata cu hartie de copt.
bagam in cuptorul incins la 180 grade pentru apoximativ 20 de minute, pana se rumeneste (poza 6). Verificam cu scobitoarea daca este facut blatul. - Pt crema (exceptand cantitatile), pozele pas cu pas sunt la reteta prajitura Imperial. Amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul.
- Turnam 50 ml lapte si omogenizam.
- Adaugam si faina cu amidonul, amestecam cu telul (pt a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 50 ml lapte si omogenizam.
- Restul de lapte (500 ml lapte) il punem la fiert impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul , tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca. Lasam la racit.
- Mixam untul , apoi adaugam treptat din budinca racita si mixam pana obtinem crema finala.
- blatul racit il taiem cu o forma rotunda de diametru 7 cm. Am obtinut 21 de astfel de mini-blaturi.
- pentru a forma un mini-tort, folosim trei mini-blaturi si cate un strat de crema de vanilie. Avem, astfel, sapte mini-torturi obtinute prin aceiasi pasi.
- pentru delicioasa glazura, topim ciocolata pe baie de aburi. Glazuram fiecare mini-tort cu ciocolata topita
- acoperim marginile cu crema de vanilie ramasa si imbracam intr-un strat de fulgi de migdale
- cu bucatile de blat si cu crema ramase am facut niste deserturi la pahar. Stratul de deasupra a fost obtinut din afine congelate, calite cu putin zahar. Este o idee buna daca aveti de organizat o petrecere pentru copii.
- In concluzie, pofta buna la mini-tort cu nuca, crema de vanilie si fulgi de migdale.
olivia
decembrie 29, 2016 @ 12:00
La multi ani si la multe retete delicioase!