cupcakes de portocale

CUPCAKES DE PORTOCALE CU CIOCOLATA

Un pelican vegetarian nu se îndoapă
În general mănâncă alge și petale
Doar într-un caz îi lasă pliscul apă:
Când vede cupcakes de portocale.

INGREDIENTE pentru briosa

  • 250 gr faina
  • 75 gr unt
  • 75 gr zahar
  • un ou
  • 100 ml lapte
  • 25 gr nuci macinate (am folosit migdale, caju, nuca)
  • coaja de la o portocala
  • 100 ml zeama portocala
  • un plic praf de coptcupcakes cu portocale poza 1

pentru topping

  • 200 gr ciocolata
  • 200 ml frisca lichidacupcakes cu portocale poza 9

PLAN DE LUCRU cupcakes de portocale

  1. topim untul si il lasam deoparte
  2. intr-un castron, amestecam faina cu praful de copt, nucile macinate, zaharul, coaja rasa de portocalacupcakes cu portocale poza 2 cupcakes cu portocale poza 3
  3. omogenizam sucul de portocala cu laptele si cu oul, apoi cu untul racitcupcakes cu portocale poza 4 cupcakes cu portocale poza 5
  4. turnam ingredientele lichide peste cele solide. Omogenizam cu un telcupcakes cu portocale poza 6
  5. turnam compozitia in forme de briosa cupcakes cu portocale poza 7si lasam in cuptorul incins la 190 de grade pentru aproximativ 20 de minute (probam cu scobitoarea inainte sa scoatem din cuptor)cupcakes cu portocale poza 8
  6. pentru topping: topim ciocolata pe baie de abur si omogenizam cu frisca lichida. cupcakes cu portocale poza 10Lasam la rece pana se inatareste, apoi ornam deasupra cu acest mousse de ciocolata.
  7. poftiti la cupcakes de portocale! cupcakes de portocalecupcakes de portocale

Iată ce scria Nigella Lawson despre aceste cupcakes: „Nu există ceva mai ușor de preparat și nu doar pentru că trebuie amestecam ușor și puțin. Cu o compoziție densă și grunjoasă veți obține cea mai pufoasă brioșă. Acestea fiind zise, nicio brioșă făcută în casă nu va fi la fel de crescută și de aerată. Rupeți-o în două cât încă este caldă și ungeți fiecare îmbucătură generoasă cu un unt bun”.


4 Comments
olivia

ianuarie 29, 2016 @ 16:10

Reply

Reteta de retinut si incercat.

Maria Udrea

ianuarie 31, 2016 @ 08:52

Reply

Imi place mult combinatia portocala-ciocolata.
Tare frumusele sunt briosele tale!

hapleablog

februarie 2, 2016 @ 11:58

Reply

Multumesc!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.540 de abonați

PARFUMURI PENTRU COPII
125x125 Mothers Daybutton
Locuri de muncă bucătari
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010