Cineva talentat repede să compună
O odă pentru prăjitură. E așa de bună!…
INGREDIENTE
- 400 gr foi de placinta
- 4 oua
- 200 gr iaurt grecesc (iaurt gras)
- 150 gr zahar
- 100 gr unt topit
- 1 plic praf de copt
- coaja de portocala
pentru sirop
- sucul de la 3 portocale
- 100 gr zahar
- 3 linguri de miere
PLAN DE LUCRU
- lasam foile de placinta sa se dezghete, apoi sa se usuce .
- Ungem cu unt un vas termorezistent (diametru 26 cm). Apoi il tapetam cu cateva foi de placinta, iar restul le rupem in bucati.
- Intr-un vas amestecam iaurtul cu zaharul si untul topit
apoi adaugam pe rand cate un ou si incorporam cu telul
- Adaugam coaja de portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie
, apoi bucatile de foi de placinta
- turnam acest amestec in vasul termorezistent acoperit deja cu un strat de foi
- bagam la cuptorul incins la 190 grade pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste
- Cat timp sta prajitura la cuptor, preparam siropul . Lasam sa fiarba circa 5minute sucul de la portocale si cu zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam mierea . Si gata siropul, pe care il lasam la racit.
- Scoatem prajitura din cuptor, o portionam in tava si o insiropam cat este inca fierbinte
- pofta buna!
Alexandra
noiembrie 20, 2014 @ 18:19
Buna ziua aveti un site superb vroiam sa te intreb nu te-ar interesa un parteneriat sau simplu link exchange sa mai cresc si eu blogutzul meu Tort Retete . Ms frumos si succes in continuare !
maria mihalache
noiembrie 24, 2014 @ 19:51
O prajitura aromata de sezon.
Gela Dumi
ianuarie 25, 2015 @ 20:43
Potocalopita ta,
Este preferata mea
Si eu altfel o stiam,
Dar acum si pe-asta o vreau!
Si de-ajung devreme-acasa,
O s-o fac, e prea frumoasa!
Livia
septembrie 26, 2016 @ 13:59
După ce se răcește se păstrează la frigider sau la temperatura camerei?multumesc
hapleablog
septembrie 26, 2016 @ 18:57
pentru o perioadă mai mare de timp e recomandat fridigerul
hapleablog
septembrie 26, 2016 @ 22:48
La temperatura camerei.