PRAJITURA GRECEASCA DE PORTOCALE (PORTOKALOPITA)

Cineva talentat repede să compună
O odă pentru prăjitură. E așa de bună!…

INGREDIENTE

  • 400 gr foi de placinta
  • 4 oua
  • 200 gr iaurt grecesc (iaurt gras)
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de portocala

prajitura grceasca poza 1 prajitura grceasca poza 2 prajitura grceasca poza 3

pentru sirop

  • sucul de la 3 portocale
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri de miere

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. lasam foile de placinta sa se dezghete, apoi sa se usuce .
  2. Ungem cu unt un vas termorezistent (diametru 26 cm). Apoi il tapetam cu cateva foi de placinta, iar restul le rupem in bucati.
  3. Intr-un vas amestecam iaurtul cu zaharul si untul topit prajitura grceasca poza 5 prajitura grceasca poza 6 apoi adaugam pe rand cate un ou si incorporam cu telul prajitura grceasca poza 7
  4. Adaugam coaja de portocala si praful de copt stins in zeama de lamaieprajitura grceasca poza 8, apoi bucatile de foi de placintaprajitura grceasca poza 9
  5. turnam  acest amestec in vasul termorezistent acoperit deja cu un strat de foiprajitura grceasca poza 10
  6. bagam la cuptorul incins la 190 grade pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste prajitura grceasca poza 11
  7. Cat timp sta prajitura la cuptor, preparam siropul . Lasam sa fiarba circa 5minute  sucul de la portocale si cu zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam mierea . Si gata siropul, pe care il lasam la racit.
  8. Scoatem prajitura din cuptor, o portionam in tava si o insiropam cat este inca fierbinte prajitura grceasca poza 12
  9. pofta buna!

 


6 Comments
Alexandra

noiembrie 20, 2014 @ 18:19

Reply

Buna ziua aveti un site superb vroiam sa te intreb nu te-ar interesa un parteneriat sau simplu link exchange sa mai cresc si eu blogutzul meu Tort Retete . Ms frumos si succes in continuare !

maria mihalache

noiembrie 24, 2014 @ 19:51

Reply

O prajitura aromata de sezon.

Gela Dumi

ianuarie 25, 2015 @ 20:43

Reply

Potocalopita ta,
Este preferata mea
Si eu altfel o stiam,
Dar acum si pe-asta o vreau!
Si de-ajung devreme-acasa,
O s-o fac, e prea frumoasa!

Livia

septembrie 26, 2016 @ 13:59

Reply

După ce se răcește se păstrează la frigider sau la temperatura camerei?multumesc

hapleablog

septembrie 26, 2016 @ 18:57

Reply

pentru o perioadă mai mare de timp e recomandat fridigerul

hapleablog

septembrie 26, 2016 @ 22:48

Reply

La temperatura camerei.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020