Un elefant mergea agale
Având plasa încărcată
Cu cele mai zemoase portocale
Pentru o prăjitură-nsiropată.
INGREDIENTE pentru blat
- 200 gr unt
- 200 gr faina
- 150 gr zahar tos
- 3 oua mari
- sucul si coaja de la o portocala mare
- 1 plic praf de copt
pentru sirop
PLAN DE LUCRU prajitura insiropata cu portocale
- topim untul si il lasam sa se raceasca (sa ajunga la temperatura camerei).
- intr-un bol, mixam ouale intregi impreuna cu zaharul
pana cand acestea devin pufoase. Adaugam untul topit, apoi sucul de la portocala si mixam la viteza mica pana la omogenizarea lor.
- turnam faina amestecata cu praful de copt (pe care le cernem) si le incorporam tot cu mixerul. Aluatul obtinut il punem intr-o forma de copt (diametru 25 cm), cu peretii detasabili, pe fundul careia asezam hartie de copt .
lasam aproximativ 30 de minute in cuptorul incins la 170 de grade (pana se rumeneste frumos deasupra). Verificam cu testul scobitorii (introducem o scobitoare in blat. Daca nu se ia coca pe scobitoare, inseamna ca blatul este copt). - scoatem din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca complet, apoi desprindem usor de pe hartia de copt si scoatem prajitura pe un platou.
- pentru prepararea siropului punem pe foc sucul de portocale (strecurat de pulpa) impreuna cu zaharul si le lasam cateva minute pana cand se dizolva complet zaharul. Lasam sa se racoreasca putin, apoi insiropam prajitura. Intepam din loc in loc prajitura (am folosit o scobitoare), pentru a se insiropa mai bine.
- Ornam apoi dupa plac (am fus felii de portocale, taiate rondele subtiri). (poza 7).
- Am servit rapid cate o felie. Pofta buna la prajitura insiropata cu portocale!