În cursa pentru cea mai bună prăjitură
Avem o primă candidatură
Vă rugăm să o încercați
Și să ne spuneți ce notă îi dați.
INGREDIENTE pentru blat (tava 40×30 cm)
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 100 gr zahar
- 100 gr faina
- un plic praf de copt
- 4 galbenusuri
- 4 linguri lapte
ingrediente pentru bezea
- 4 albusuri
- 100 gr de zahar
- 1 lingurita zeama de lamiae
- 100 gr fulgi de migdale
ingrediente pentru crema
- 4 galbenusuri
- 20gr amidon
- 20 gr faina
- 100gr zahar
- 450ml lapte
- 5 gr gelatina + apa rece
- 300ml smantana pentru frisca (foarte rece)
PLAN DE LUCRU cea mai buna prajitura
- Pentru inceput prajim usor fulgii de migdale (poza 1). Ii punem intr-o tigaie si lasam cateva minute pe foc, amestecam din cand in cand pentru a nu se arde.
- Pentru prepararea blatului, mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pana cand obtinem consistenta unei creme. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam, apoi turnam faina amestecata cu praful de copt (cernute) si mixam . La final adaugam si laptele si omogenizam pana obtinem aluatul.
- Intindem aluatul intr-o tava (40x 30 cm). Am folosit o forma dreptunghiulara cu peretii detasabili. Acoperim cu o hartie de copt fundul tavii. Apoi distribuim uniform aluatul obtinut
- Pentru bezea, mixam albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar spre final adaugam zaharul si marim viteza si mixam pana obtinem o spuma ferma.
- Intindem spuma de albusuri peste blatul de galbenusuri, nivelam apoi adaugam fulgii de migdale
- lasam la cuptorul incins la 170 grade pentru 25 minute. Apoi scoatem din cuptor tava si lasam blatul sa se raceasca complet apoi il desprindem cu grija de pe hartia de copt si il portionam in 2 jumatati de dimensiuni 30x 20 cm
- prepararea cremei o incepem prin hidratatrea gelatinei in 2-3 linguri de apa rece. Punem laptele pe foc si il lasam sa ajunga la punctul de fierbere, apoi luam de pe foc. Intr-un bol mixam galbenusurile impreuna cu zaharul
Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam in continuare. Turnam in fir subtire laptele peste acest amestec si mixam la viteza mica. Punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem consistenta unei budinci (creme patissiere). - Lasam crema sa se racoreasca cateva minute, apoi punem pe foc mic gelatina pentru a se dizolva cristatele ( fara a ajunge la punctul de fierbere, pentru ca isi pierde proprietatile). Adaugam gelatina dizolvata in crema calduta si amestecam usor. Lasam crema sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Apoi incorporam usor cu o spatula de silicon, frisca batuta. Adaugam mai intai cateva linguri. Nu mai avem mult pana vom manca cea mai buna prajitura.apoi restul si incorporam
- Lasam la frigider 15- 20 minute (ca sa se mai intareasca putin, crema este destul de moale ) timp in care mai amestecam pentru a nu incepe sa se coaguleze gelatina. Apoi distribuim uniform toata crema pe o jumatate de blat. Acoperim cu cealalta jumatate. Lasam prajitura la rece pentru cel putin 4 ore pentru a se intari crema.
- Pofta buna la cea mai buna prajitura din lume!
Sursa de inspiratie: pleziruri.ro
Agenda di Nico -Nicoleta
iunie 20, 2017 @ 14:40
Trebuie sa fie delicioasa” De probat! Ciao!!!!
Laura
octombrie 8, 2017 @ 20:31
Arata grozav si cu asa ingrediente, sigur un deliciu!
hapleablog
octombrie 10, 2017 @ 22:25
Multumesc
Nemeth Carmen
octombrie 9, 2017 @ 10:35
Nota 10 cu steluță !
hapleablog
octombrie 10, 2017 @ 22:25
Multumesc frumos!