Această prăjitură cu ciocolată
A păpat o vișină din vișinată
Și-ncă una, și-alte zece, frățioare!
Acum trebui să meargă la dezalcoolizare…
INGREDIENTE pentru blat
- 2 oua
- 150 gr faina
- 120 gr zahar brun
- 50 ml ulei
- 150 ml apa fierbinte
- 25 gr cacao
- 120 ml iaurt
- 1 plic praf de copt
pentru crema
- 200 ml frisca lichida
- 300 gr ciocolata neagra (minim 50% cacao)
- visine din visinata
pentru decor
- 50 gr ciocolata alba
- bomboane (am folosit Maltesers)
PLAN DE LUCRU prajitura cu ciocolata
- Pentru prepararea blatului: Amestecam apa fierbinte cu cacao pana obtinem o crema omogena.
- Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cu zaharul.
- Separat in alt bol mixam la viteza mica ouale impreuna cu uleiul turnat treptat, apoi adaugam si iaurtul.
- Adaugam amestecul de cacao peste amestecul de oua si omogenizam.
- Turnam acest amestec peste cel de faina si omogenizam cu ajutorul unui tel.
- Punem acest amestec intr-o forma de tort cu peretii detasabili ( diametru de 26 cm), acoperita pe fund cu hartie de copt
- Lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru circa 20-25 minute, pana trece testul scobitorii.
- Pregatim crema, topim pe bain-marie ciocolata, apoi adaugam frisca lichida si omogenizam cu o spatula.
Luam de pe foc crema obtinuta si o lasam la racit.
- Peste blat distribuim visinele din visinata, apoi acoperim cu crema de ciocolata.
Am pus inelul in jurul blatului, pentru a nu curge ciocolata. Lasam la frigider peste noapte (sau macar 3-4 ore), apoi decoram cu ciocolata alba topita pe bain-marie.
- Adaugam si bomboane pentru a decora prajitura cu ciocolata.
- Pofta buna!
olivia
aprilie 27, 2016 @ 12:49
Super!Sarbatori luminate!