M-a întrebat, ieri, o mamaie
De plăcintă cu varză la tigaie
Voia ceva să nu fie de dulce
Pentru-o gustare, înainte să se culce.
INGREDIENTE pentru aluat (CLICK AICI pentru pasi)
- 300 gr faina
- 1/2 pliculet de drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- apa calduta (aproximativ 150 ml)
- 25 ml ulei de masline
pentru umplutura
- 300 gr varza taiata fideluta
- ulei pt calit
- boia de ardei dulce, sare, piper dupa gust
PLAN DE LUCRU placinta cu varza la tigaie
- Calim varza tocata fideluta, calim cat sa se se inmoaie, apoi adaugam condimentele si mai lasam pe foc cateva minute. Verificam ca varza sa fie facuta. O lasam sa se raceasca.
- Pentru aluat, amestecam faina cu drojdia si sarea. Turnam uleiul de masline si amestecam putin. Apoi turnam turnam treptat apa pana obtinem un aluat nelipicios, pe care il lasam la dospit (intr-un mediu cald) aproximativ 30 de minute.
- impartim coca crescuta in 5 mingiute . Intindem cu sucitorul fiecare mingiuta, adaugam in centru cate o lingura de varza. Impaturim ca sa acoperim umplutura. Intindem cu sucitorul pentru a obtine foaie mai subtire.
- Coacem in tigaie, pe rand, fiecare placinta. Rumenim pe ambele fete.
- Le servim calde sau reci. Sunt absolut delicioase si perfecte pentru zilele de post.
- Pofta buna la placinta cu varza la tigaie.