PASTA CARBONARA ORIGINARA

Pofticios din fire, am probat și eu seara
Rețeta lui Carluccio de pasta carbonara.

INGREDIENTE

  • 250 gr paste (am folosit tagliatele)
  • 150 kg kaiser/pancetta
  • 2 oua intregi+1 galbenus
  • 100 gr parmezan razuit
  • sare, piper
  • ulei de masline

pasta carbonara poza 1

PLAN DE LUCRU pasta carbonara

  1. punem pastele in apa clocotita, in care am presarat in prealabil un praf de sare. Le lasam la fiert 10 minute (sau cat scrie pe cutie).
  2. Batem cele doua oua impreuna cu galbenusul. Omogenizam cu parmezanul razuitpasta carbonara poza 4
  3. Calim kaiserul in uleiul de maslinepasta carbonara poza 2apoi adaugam pastele fierte si scurse binepasta carbonara poza 5Amestecam in continuare pe foc timp de 2-3 minute.
  4. oprim focul si adaugam amestecul de oua cu parmezan. Astecam energic circa 1 minut pasta carbonara.pasta carbonara poza 6
  5. pofta buna!pasta carbonara poza 7

Originea pastelor carbonara este oarecum impartita: unii o atribuiesc Carbonarilor ( arzatori de carbune) din Umbria care ar fi facut-o cunoscuta romanilor in secolul al nouasprezecelea iar altii sustin ca ar fi fost inventata de Ippolito Cavalcanti, un nobil napoletan care a publicat reteta de spaghetti alla carbonara intr-una din cartile sale, a scris ecumsa.ro.
Se zvoneste, de asemenea, ca reteta de spaghetti alla carbonara a luat nastere in timpul celui de-al doilea razboi mondial cand americanii au dus in Italia mari cantitati de bacon si praf de oua, alimente care faceau parte din ratiile militare; astfel, din inspiratia bucatarilor, au luat nastere pastele carbonara, un fel de mancare simplu si gustos.


1 Comment
Adina

iunie 19, 2015 @ 12:57

Reply

Nu ma satur de paste !
Sunt mortal de gustoase,foarte bine facute !
Weekend placut !

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020