BRIOSE CU GEM DE CAPSUNI



Sunt mulți care se feresc de rețete complicate
Nu vor cuptor aprins o oră, ci un sfert
Haplea îi înțelege și le dă dreptate
Are pentru ei o dulceață de desert.

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 350 gr iaurt
  • 2 oua
  • un plic de praf de copt
  • 12 lingurite de gem de capsuni
  • 100 gr unt topit

briose cu gem poza 1

Plan de lucru

  1. punem intr-un bol zaharul, ouale , iaurtulbriose cu gem poza 2Mixam. Treptat, adaugam si untul topit. Mixam pana se omogenizeaza bine briose cu gem poza 3
  2. Presaram faina amestecata cu praful de copt si mixambriose cu gem poza 4
  3. punem in fiecare forma de briose cate o lingura de aluat (aproximativ 1/3 din forma de briosa briose cu gem poza 5Adaugam cate o lingurita de gembriose cu gem poza 6apoi acoperim cu restul de aluat briose cu gem poza 7Atentie! Compozitia nu trebuie sa depaseasca trei sferturi din forma pt ca briosele vor creste.
  4. Lasam la cuptorul incins  la 180 grade 25-30 minute, pana cand briosele trec testul scobitorii briose cu gem poza 8
  5. pofta buna!

 

11 Comments

  1. Un desert perfect pentru aceasta perioada!

  2. Arată super,sunt preferatele mele!
    La mulți ani Victor!
    Un an fericit și plin de bucurii îți doresc!

  3. Ce mult imi plac briosele!

  4. Foarte frumoase sunt!
    La Multi Ani!

  5. La multi ani!
    simplu si bun, arata fff frumos ! :)

  6. Tare bune cu gem de capsune!
    La multi ani!

  7. DiaMar bucataria galbena says:

    Am venit sa-mi revendic briosa!
    La multi ani!

  8. Foarte pufoase, aspectoase si delicioase !

  9. Delicioase trebuie sa mai fie.

  10. Delicioasee.Creeaza dependenta :)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>