Le mai știți pe Chip și Dale, veverițele istețe?
La desert vor nuci umplute, minim două coșulețe.
Ingrediente nuci umplute
Pentru aluat
- 600 g făină
- un plic praf de copt
- 4 ouă
- 250 g unt la temperatura camerei
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr
Pentru cremă
- 400 g biscuiți Petit Beurre
- 150 g ciocolată cu lapte
- 100 g zahăr pudră
- 3 linguri Nesquik (sau cacao)
- esență de rom
- 300 ml lapte
PLAN DE LUCRU nuci umplute
1. Mai întâi facem aluatul: mixăm untul moale cu zahărul, până obținem o cremă omogenă.
2. Adăugăm apoi ouăle, unul câte unu, mixând în continuu.
3. Adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și frământăm până când compoziția este omogenă.
4. Formăm biluțe cam cât un ou de prepeliță. Punem fiecare biluță în câte o adâncitură din forma pentru nuci. Închidem forma și lăsăm aproximativ 2 minute, până când aluatul se rumenește (aruncăm din când în când privire ca să fie aurii, nu arse).
5. Scoatem jumătățile de nuci pe un platou și le lăsăm să se răcească. Continuăm până când terminăm tot aluatul. Curățăm marginile cojilor de nucă de excesul de aluat și eliminăm cojile „prea rumenite”.
6. Preparăm, apoi, crema cu care vom umple nucile. Mixăm biscuiții împreună cu aluatul copt rămas de la nuci, până când obținem o pudră.
7. Pe rând, adăugăm celelalte ingrediente uscate și amestecăm: zahărul, nesquik-ul (cacaua).
8. Urmează ciocolata topită. Amestecăm. Adăugăm laptele cu esența de rom. Omogenizăm și obținem, astfel, crema.
9. Umplem fiecare jumătate de nucă cu cremă.
10. Unim câte două jumătăți. Pudrăm cu zahăr nucile umplute.
11. Poftă bună!
La fel de delicioase sunt și paleurile cu cremă de ciocolată făcute în casă.